Nyhet til grillen!

Brød som passer perfekt på grillen

Bakehuset Piadina-brød med pesto og spekeskinke

Når sommeren endelig er i gang og grillen står klar, er det ikke bare kjøttet og grønnsakene som spiller hovedrollen. Godt brød er også en viktig del av grillopplevelsen. Fra klassiske burger- og pølsebrød til focaccia, piadina og baguette - brød er mye mer enn bare tilbehør.

Godt brød er en enkel måte å løfte grillmaten på. Med de riktige brødene kan du variere grillmenyen og tilby noe for enhver smak.

Nyheten piadina

Årets store nyhet er et italiensk brød som fremdeles er ganske ukjent for mange, nemlig piadina. Dette tynne, italienske flatbrødet kan både brukes til å variere tradisjonelle burger- og pølsebrød, eller du kan bruke det som base for pizza på grillen – bare legg på ditt favorittfyll og varm opp. Har du rester etter grillmat, er piadina perfekt til å lage sandwich. Prøv for eksempel denne enkle oppskriften, som gjør piadinaen til et lite måltid i seg selv:

Du trenger:

2 stk. Piadina Original
2 ss Barilla Pesto Genovese
6 skiver spekeskinke
Cherrytomater Ruccula eller friske urter

Slik gjør du:

Varm piadinaen etter anvisning på pakken. Spre pesto over brødet og legg på spekeskinke, tomater og urter til slutt.

KIWI_Bakehuset_piadina2.jpg
Prøv piadina med pesto og spekeskinke. Piadina finnes dessverre ikke i Nord-Norge.

Brioche og grillmat er god match

Har du noen gang lurt på hvorfor brioche-produkter er så populære til grillmat, spesielt til burgere? Burger- og pølsebrød av brioche er myke, luftige og litt søte – den sødmen gir en nydelig smak til grillmaten. Alt du trenger å gjøre er å riste dem lett på grillen, så de holder seg saftige og smakfulle.

Piadina3.jpg

REALE brød for deg som liker det tradisjonelle

Foretrekker du mindre søte brød, er pølse- og burgerbrød fra REALE-serien et godt alternativ. Her finner du både fine og grove varianter som smaker godt med hvilket som helst tilbehør. Husk å varme brødene lett på grillen før servering for best resultat.

Allsidig baguette

Baguette er kanskje det mest allsidige brødet når det kommer til grilling. Varm opp baguetten på grillen og server den sammen med reker for en deilig forrett, eller som en siderett. Du kan også grille skiver av baguetten og topp dem med ferske tomater, basilikum og olivenolje for en enkel, men smakfull opplevelse.

Piadina5.jpg

Italiensk focaccia

Focaccia er et italiensk brød som passer perfekt sammen med grillmat. Du kan enkelt varme den lett opp på grillen. Prøv å dele focacciaen i biter og bruk den som en siderett, eller som en base for smakfulle sandwicher.

Piadina4.jpg