Få sommerens biff hos KIWI

Grillmaten du får vann i munnen av

Foto: Foto: Aina C Hole Studio/ Oppskrifter og matstyling: Team Sporenstrek

Er en saftig biff det beste du kan få fra grillen? Da har vi både biffen og tilbehøret for deg. Samtidig håper vi du vil bli med på en real grill-utfordring i sommer!

Grillsjefen Petter Gulliksen mener det aller meste kan puttes på grillen.
Grillsjefen Petter Gulliksen mener det aller meste kan puttes på grillen.
Vi vet at oksekjøtt kommer rimelig høyt opp på listen over mat vi helst legger på grillen om sommeren. Derfor har vi også fylt opp oppskriftsbasen vår med enda flere knallgode grilloppskrifter.

Men, ifølge grillentusiast Petter Gullikstad er det ingen grunn til å begrense grill-repertoaret til kun å gjelde biff, pølser og hamburgere: Det aller meste kan puttes på grillen!

- Jeg griller alt fra fisk, pizza, bakverk og kaker, til grønnsaker, kjøtt, frukt og fugl, forteller han.

Han er utnevnt til den offisielle «grillsjefen» i Hjemmekokklauget, som ledes av mesterkokk Eyvind Hellstrøm. I tillegg driver han Grillsjefen catering.

Saktegrilling eller veldig sulten?

Det blir mye grilling både på jobb og privat for den erfarne grillmesteren, og han forteller at han bruker både kull, briketter, pellets og gass når han griller. Hvilket utstyr eller stekemetode han velger henger sammen med hva han skal legge på grillen, og hvor god tid han har.

- Når sulten er som størst foretrekker jeg å grille på direkte varme. Det er raskt og enkelt! Men har jeg god tid er det såkalt «low and slow» som gjelder. Da legger jeg et større stykke kjøtt på grillen og steker på indirekte varme, med steketermometer og lokket på, i noen timer. Det blir fantastisk godt og er noe flere burde prøve, anbefaler han.

De kuleste grilltipsene

Så da er valget ditt: Vil du gå for våre skikkelig gode biff-oppskrifter, eller er du åpen for også å prøve andre alternativer på grillen? Vi lover deg at du sannsynligvis vil høste lovord fra gjestene for begge alternativer!

Her får du våre tips til hva du kan legge på grillen i sommer: 

Entrecôte eller torsk på spyd?
Entrecôte eller torsk på spyd?
Entrecôte eller torsk?

Enten saftig og smakfullt: Entrecôte inneholder mer fett enn de andre bifftypene, og smaker derfor også mer. I denne oppskriftene med Norzolasmør og sjarlottløk får du mange gode smaker i hver eneste munnfull.

Eller torsk med en twist: Grillet fisk er kjempegodt, men det er kanskje ikke så ofte vi legger torsk på grillen? Prøv denne retten og opplev torsk på en helt ny måte!

Shortribs eller ørret?

Shortribs eller ørret?
Shortribs eller ørret?
Enten en real barberque-opplevelse: Shortribs av storfe smaksatt med hjemmelaget marinade, sammen med coleslaw laget med pære.

Eller på en seng av sitron: Fet fisk er ofte lettere å grille en mager fisk, fordi den holder bedre på fasongen. Men hvis du likevel er du redd for at fisken skal falle fra hverandre er trikset å legge en sitronskive under fileten. Da blir fisken stekt uten å gå i stykker, og du får i tillegg en frisk og god smak fra sitronen.

Mørbrad eller svinefilet?

Mørbrad eller svinefilet?
Mørbrad eller svinefilet?
Enten mørbrad: Mørbrad er både et mørt og magert stykke kjøtt, og sammen med bakt potet og hvitløkssmør får du virkelig smaken av sommer.

Eller svinekjøtt: Svinekjøtt er både magert og sunt. Men denne retten er hverken tørr eller kjedelig! Dette er en herlig sommerrett med spennende smaker.

T-bone eller pizza?

T-bone steak eller pizza?
T-bone steak eller pizza?
Enten grillet T-bone steak: Kan noe slå en rett med både ytre- og indrefilet på samme tallerken? Særlig når steken får selskap av honningmarinert og grillet løk, som også er utgangspunktet for sausen; en varm soya-vinaigrette.

Eller pizza: Hvis du ikke har prøvd å grille pizza før, så kan du glede deg! Disse pizzaene smaker like godt som den du kjøper i en italiensk pizzeria. Sprø bunn med både mozzarella, chevre og pesto smaker kjempegodt!

Grill desserten!

Etter et deilig grillmåltid smaker det godt med en søt avslutning. Og det er ingen grunn til å slukke grillen ennå. Desserten skal nemlig også grilles!

Grill desserten! Ristet sukkerbrød med bringebær og sjokoladekrem.
Grill desserten! Ristet sukkerbrød med bringebær og sjokoladekrem.