Slik får du fullt utbytte av KIWI PLUSS-bonusen

Putt grønt på grillen!

Du trenger hverken kjøtt eller fisk for å lage et spennende og smakfullt grillmåltid.

Vet du at de aller fleste grønnsaker kan grilles og passer godt enten du vil ha det som tilbehør, snacks eller kanskje en deilig vegetarrett? Det er både, sunt, enkelt og kjempegodt! 

- Jeg synes nesten alle grønnsaker egner seg for grilling. Når man legger de på grillen får de en rundere og mer sødmefylt smak som er veldig deilig, sier klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør.

Favoritter på grillen

Hun forteller at selv om det er mye godt å velge i har hun noen klare favoritter som ofte havner på grillen. Det blir helst paprika, squash, purre, vårløk, gulrot, fennikel, søtpotet, pastinakk og asparges. Og én grønnsak synes hun er ekstra god.

- Fennikel smaker nydelig på grillen! Dette er en grønnsak som ofte blir glemt, men det er utrolig godt og må prøves! Anbefaler ernæringsfysiologen.

Hun forklarer at man bare trenger å dele fennikelen i to og pensle med litt olje, salt og pepper før man legger den rett på grillen.

Tilsett gode smaker

Selv om alle grillede grønnsaker i seg selv er spennende, er også her variasjon et stikkord. Bruk gode oljer og ulike krydder, tre grønnsaker på spidd, legge de i foliepakker eller skjær de opp og legge dem rett på grillristen.

- Jeg pleier å dele grønnsakene i litt store biter som jeg legger på grillen med litt olje, noen dråper frisk lime eller sitron, salt og pepper og gjerne litt hvitløk og hakkede urter. Grønnsakene blir best når de får ligge litt med oljeblandingen før du legger de på grillen, sier Sundfør.  

Et annet forslag er å lage foliepakker med masse grønnsaker i biter.

- Pakker med hvit fisk, grønnsaker i biter, et par spiseskjeer pesto, litt friske urter og en liten klatt smør er alltid en slager, og enkel og god mat både til hverdag og til fest.

Prøv grillet asparges med parmesan!
Prøv grillet asparges med parmesan!

Gode grilloppskrifter

Hva med grillet brokkoli?
Hva med grillet brokkoli?

Her er våre forslag til masse grønt og godt som du kan prøve på grillen:

Mmmm... Grillet vannmelon med sitron og cashewnøtter.
Mmmm... Grillet vannmelon med sitron og cashewnøtter.

 

Lysten på en søt avslutning? Da kan du gjerne prøve disse: