Alt til sommeren billig hos KIWI

Derfor bør du ta med en pose nøtter neste gang du skal grille

Nøtter er ikke bare godt, det er så sunt at vi bør spise litt hver eneste dag. Hva med å bruke favorittnøttene dine i sommerens grillmat?

Grillmat hører sommeren til, og du kan gjerne tilberede både forrett, hovedrett og dessert  utendørs. Ønsker du å tilføre maten det lille ekstra, kan du også la den få følge av den anbefalte neven med nøtter.  

  • Kombinasjonen av umettet fett og antioksidanter i nøtter er en av de beste beskyttelsene vi kan få mot hjertesykdommer, forteller klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør.

Hun bekrefter at nøtter er perfekt som både mellommåltid, ingrediens i matretter og som sunn snacks. 

Her har vi satt sammen noen tips fra BAMA og frukt.no til hvordan du kan bruke forskjellige nøtter i sommerens grillmat eller desserter:

Dette passer nøttene til

Peanøtter fra Den lille nøttefabrikken
Peanøtter fra Den lille nøttefabrikken
Peanøtter

Grillet banan er en klassisk sommerdessert. Skjær et snitt i skallet på bananen og legg biter av sjokolade i snittet før du pakker bananen inn i aluminiumsfolie og legger den på grillen. Etter noen minutter er sjokoladen smeltet. Strø til slutt noen hakkede peanøtter på toppen og så er det bare å servere. 

Pekannøtter

Bær passer også godt på grillen. Pakk favorittbærene dine inn i aluminiumsfolie sammen med et par skjeer med juice eller likør. Noen pekannøtter på toppen blir den perfekte prikken over i-en.  

Cashew 

Grillmat er mer enn noen pølser og kjøttbiter som legges på risten. Forsøk også med wok på grillen. I wok og annen asiatisk mat er cashewnøtter en vanlig ingrediens. Rist dem gjerne først i litt olje i wokpannen slik at de blir sprø og gode. 

 

Cashew er også godt til dessert – prøv sammen med grillet vannmelon og sitron.
Cashew er også godt til dessert – prøv sammen med grillet vannmelon og sitron.

Valnøtter

Valnøtter fra Den lille nøttefabrikken
Valnøtter fra Den lille nøttefabrikken

Salat hører med til grillmaten, og også her er det supert å bruke nøtter. Har du valnøtter i favorittsalaten din, blir den enda sunnere. Valnøtter passer også perfekt til sommerens spekemat og er en viktig ingrediens i waldorfsalaten. 

Hasselnøtter

Is smaker kjempegodt i varmen, og selv om den ikke legges på grillen, er denne desserten verdt å nevne. Lag noen kuler av favorittisen din og strø hakkede hasselnøtter på toppen. Like enkelt som det er godt. 

Blandede nøtter

Rund av måltidet med en god fruktsalat − akkurat passe søt og frisk. I sommer kan det anbefales å prøve grillet fruktsalat av for eksempel eple, ananas, fersken, mango og banan. Frukten steker du på en rist over grillen eller en grillpanne, og til slutt strør du en neve av favorittnøttene dine over frukten og serverer desserten.