Grønne tips fra KIWI-kokken

– Tilbered grønnsakene som et stykke fisk eller kjøtt

Christer Rødseth er kokk og tidligere Farmen-deltaker. Her er hans tips til vegetarmat på grillen.

Her er kokkens beste tips til en grønnere sommer.

Christer Rødseth (28) er kokk, og glad i enkel og god mat. Denne sommeren ser vi han i KIWI-reklamene på TV, der han deler grilltips og skaper god sommerstemning.  

Grønnsaker i hovedrollen

Christer prøver å ha et variert kosthold. Noen dager betyr det helt grønt, andre dager litt av alt. Selv om han ikke er vegetarianer, mener han at grønnsaker fint kan spille hovedrollen i et måltid.

– Bruk tid på de gode, sunne råvarene. Behandle dem som et stykke fisk eller kjøtt, så får du en helt annen opplevelse, sier han om tilbereding av grønnsaker og ramser opp noen eksempler:

  • Grill hjertesalat og ha på litt god olivenolje, salt og sitronsaft 
  • Del en blomkål i to og la den ligge på grillen til den er mør. Ha på litt salt og sitronsaft

Christer foretrekker ikke soya-produkter, og mener at man heller bør velge grønt og proteinkilder som bønner, linser og egg.

Beste grønnsak året rundt

Rotgrønnsaker sverger kokken til året rundt, på sommeren gjerne med en touch av grill. Christers absolutt favoritt er sellerirot.

– Sellerirot er Guds gave! Den kan bakes hel eller i båter, eller grilles. Den er også god som puré, god syltet, god i salater, ramser han opp.

Favoritter på grillen

På grillen er paprika en gjenganger hos Christer.

– Grillet paprika er digg! Grill den helt svart, og riv av skinnet, tipser han.

Når kokken skal servere kjøttfritt, putter han gjerne tre typer grillede grønnsaker i en sprø salat bestående av for eksempel reddiker, aspargesbønner eller sukkererter. Også lager han gjerne noen gode krutonger til, eller knuser et fedd hvitløk i en rømmeboks og heller over. 

Grillet sitron eller tomater smaker også utmerket etter en runde på grillen, ifølge kokken, og legger til et siste tips:

– Bruk penger på en god flaske olivenolje! Den kan du spe på de fleste grønnsaker. Enkel magi.