Slik lager du grøt på 1-2-3

Verdens enkleste oppskrift på grøt

Grøt har mange egenskaper: Den kan være enkel og nedtonet, eller festfin og fargerik. Grøten er både tradisjonell og trendy – men først og fremst kjapt, sunt og billig.

For mange er grøt forbundet med noe nostalgisk. Kanskje minner fra tidlige morgener på et bestemorskjøkken, eller som et styrkende varmt måltid en vinterkveld etter lek i snøen.

Selve ordet grøt vil for mange være forbundet med omsorg, metthet og varme.

Hva viste vel farmor da hun kokte opp havregryn hun serverte med melk, litt sukker og et smørøye, om at det en dag skulle være stort utvalg av ferdiglagd grøt i butikken, servering av grøt på grøtkafeer og egne kokebøker over noe så enkelt som utgangspunktet gryn og vann?

Verdens enkleste grøtoppskrift

Ta for eksempel havregrøt. Regelen er enkel: Du beregner ca. 1 dl havregryn per person. Mengden væske varierer etter hvor lenge grynene får ligge i bløt eller koke, og etter hvor tykk du liker grøten. 

Blir den for tykk, er det bare å spe på med mer væske. Det er vanskelig å gjøre feil når du lager grøt! det eneste du skal tenke på, er at en grøt ikke skal koke. Den skal koke opp, og så bør du skru ned varmen og la grøten putre.

Her er seks andre gode oppskrifter på hjemmelaget grøt: