Gryter: Når du har bedre ting å gjøre enn å lage mat

Noen gryteretter trenger mange timer for å bli serveringsklare, men det betyr ikke at du må jobbe i timesvis på kjøkkenet.

Det er en klisjé å si at døgnet ikke har nok timer, men det er uansett sant for veldig mange. Tid er det mest verdifulle vi har, og vi liker ikke å kaste den bort.

Gryteretter er ikke hurtigmat, men det er viktig å huske at du ikke trenger å overvåke gryta med argusøyne etter ingrediensene er blandet sammen. Gryter trenger nemlig mye alenetid, så derfor liker vi å si at gryter er maten som lager seg selv.

God anledning til å gjøre andre ting

Du må selvsagt være i nærheten av kjøkkenet og ha alt av brannalarmer på plass mens gryta putrer, men du får allikevel god tid til å gjøre andre ting underveis. Kanskje har du en nyinnkjøpt bok du ikke har hatt tid til å lese, eller muligens trenger barna leksehjelp? Det er mye man kan få gjort når gryteretten putrer og godgjør seg.

Nedenfor finner du tre gode, sunne og billige gryterettoppskrifter som bruker lang tid på å bli serveringsklare, men som tar forbausende kort tid å lage: