Gryter: Maten som lager seg selv

Er du gryteklar? Høsten er høysesong for deilige gryteretter, og vi har 20 nye oppskrifter på sunne og billige gryter.

Gryter er super høstmat. Når man har et rikt og variert utvalg ingredienser – særlig grønnsaker som er på sitt beste nå – blir gryter smaksrike spiseopplevelser. Råvarene frigjør nemlig sine smaker og beholder samtidig næringsinnholdet mens de putrer og godgjør seg i gryta. I tillegg er gryteretter både billig, sunt og lett å lage.

I din KIWI-butikk kan du akkurat nå få vårt nye oppskriftshefte med blant annet 20 gryteoppskrifter. Du kan også se alle oppskriftene her.

Maten som lager seg selv

Gryteretter er ikke hurtigmat, men det flotte er at de nærmest lager seg selv. Etter ingrediensene er blandet sammen, trenger du ikke overvåke gryta med argusøyne. Du må selvsagt være i nærheten av kjøkkenet og ha alt av brannalarmer på plass mens den putrer, men å lage gryter i seg selv gir deg tid til å gjøre andre ting underveis. Derfor liker vi å si at gryter er maten som lager seg selv.

Kjappe gryter

Ikke alle gryteretter krever masse tid for å bli serveringsklare. I KIWIs nye oppskriftshefte får du blant annet fire oppskrifter som tar maks en halvtime å lage:

Mindre matsvinn – super restemat

Å ha gryterett til middag gir en glimrende anledning til å rydde i mat- og kjøleskapet. «Alt går i gryta», heter det, så ta en grundig kikk i egne hyller før du går til innkjøp av ingredienser du kanskje allerede har. Da blir det mindre matsvinn og mer penger i lommeboka.

Gryteretter er også ypperlig restemat når du har lyst på en ekstra god lunsj. Eller hva med å ta med varme gryterester på termos når du skal på tur i skogen eller fjellet?