Mest solgt hos KIWI

Den mest populære Nøkkelhull-maten

Foto: iStock

Synes du det er vanskelig å huske på det sunne Nøkkelhull-merket når du er ute og handler mat? Her får du en oversikt over de mest kjøpte produktene med Nøkkelhullet.

Kanskje står allerede flere av matvarene fast på handlelisten din, eller kanskje du kan bruke den som en huskeliste over hvilke produkter du kan bytte til for å få et litt sunnere kosthold?

Vi har tidligere skrevet om at hvis du har et gjennomsnittskosthold og konsekvent bytter ut vanlige matvarer med Nøkkelhullet, kan du redusere inntaket av mettet fett med nesten 27 prosent hver dag, ifølge en undersøkelse fra Universitetet i Oslo.

De mest solgte matvarene

Dette er de 15 mest populære Nøkkelhull-produktene som selges hos KIWI:

 1. Ekstra lett melk (Tine og Q-Meieriene)
 2. Makrellfilet (Stabburet)
 3. Kokt skinke, skivet (Gilde og First Price)
 4. Norsk fjellbrød (Bakehuset)
 5. Skummet melk (Tine og Q-Meieriene)
 6. Karbonadedeig (Norfersk og First Price)
 7. Grovbrød KIWI (Bakehuset)
 8. Maiskorn 3-pk (Eldorado)
 9. Julius favorittbrød (Bakehuset)
 10. Kneipp First Price (Bakehuset)
 11. Mors brød naturlig sunt (Bakehuset)
 12. Vårt minste seterbrød (Bakehuset)
 13. Cottage cheese mager (Tine)
 14. Kjøttdeig svin (Norfersk)
 15. Brelett

- Nøkkelhull-produkter er nesten like stort i omsetning som frukt og grønt, og lave priser på de sunneste varene gjør at vi kan bidra til en sunnere befolkning, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy. 

Per i dag har KIWI rundt 500 forskjellige nøkkelhullmerkede produkter i butikkene, og et prisløfte om at vi alltid skal være blant de billigste på disse produktene.

Mindre salt i brød

I tillegg til det tidligere nevnte fettinnholdet, har alle nøkkelhull-produkter mindre salt enn sine mindre sunne alternativer, noe som igjen hjelper deg med å redusere det daglige saltinntaket. I dag spiser nordmenn i gjennomsnitt nesten dobbelt så mye salt som anbefalt, ifølge Helsedirektoratet.

Både brød og karbonadedeig er å finne på listen over de mest populære nøkkelhullsvarene. Slik har det ikke nødvendigvis alltid vært.

- De matvaregruppene som har mest salt er bearbeidede kjøttprodukter som kjøttdeig, karbonadedeig og farseprodukter. Derfor har KIWI fjernet salt i alle deiger av storfe, svin og kylling. Dette tilsvarer 40 tonn salt pr år. I tillegg har vår leverandør av brød redusert saltet med 15 tonn pr år, har KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy tidligere uttalt.