;

Grønt nøkkelhull

Merket som sikrer deg sunn mat

Holder du utkikk etter dette lille symbolet i butikken, blir det mye enklere å velge både sunt og billig.

Barna maser og magen knurrer mens du løper sikksakk mellom butikkhyllene for å handle middag. Det skal være både godt og sunt – men hvordan vet du hva som er det sunneste alternativet i hyllene?

Svaret er heldigvis såre enkelt: Det eneste du trenger å gjøre, er å se etter et lite, grønt nøkkelhull.

Denne merkingen er skreddersydd for de mange som verken har tid eller ork til å sette seg inn i all informasjonen på produktene. Du trenger med andre ord ikke forstå alt som står listet opp bakpå pakkene, så lenge du ser at varen er Nøkkelhullmerket.

For å hjelpe oss med å velge sunnere alternativer, har Helsedirektoratet og Mattilsynet valgt Nøkkelhullet som symbol for matvarer som inneholder mer fiber og mindre fett, salt og sukker enn matvarer av tilsvarende type.

Det grønne nøkkelsymbolet skal gjøre det enklere for deg å ta gode valg, og er dessuten et nyttig verktøy for deg som gjerne vil følge myndighetenes kostråd i praksis.

KIWIs prisløfte

Vi i KIWI ønsker å hjelpe kundene enda et steg videre med å ta både sunne og gode valg. Derfor gir vi et prisløfte på alle Nøkkelhullsmerkede matvarer, som sier at vi alltid skal være blant de billigste på disse produktene.

Hos KIWI skal det lønne seg å velge sunt!

- Ved å tilby lave priser på de sunneste varene bidrar vi til å få en sunnere befolkning, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

KIWI har i dag rundt 500 forskjellige Nøkkelhullsmerkede produkter i sine butikker. Omsetningen av Nøkkelhullproduktene er nå nesten like stor som mengden av frukt og grønt som selges hos KIWI. Så langt har nøkkelhullmerkingen vært en frivillig ordning, men KIWI håper dette skal bli obligatorisk.

Nye regler for Nøkkelhullsmerking

Nøkkelhullsforskriften er nå endret med nye krav og bestemmelser. Det har vært særlig fokus på innstramming av kravene til innhold av salt i matvarer som omfattes av merkeordningen. Dette kan bidra til å få ned saltinntaket i befolkningen. Andre endringer som nye produktgrupper, justering av produktgrupper og andre kriterier er også vurdert.
(Kilde: www.nokkelhullsmerket.no)