Kort eller lang tur, budskapet er enkelt:

Kom deg ut dagen 2019

Høsten banker på døra og naturen ønsker velkommen til en av de vakreste årstidene, noe som også betyr at det er duket for Kom deg ut-dagen igjen.

Gjennom en samarbeidsavtale mellom NorgesGruppen og DNT, har KIWI siden 2016 bidratt til at flere nordmenn kommer seg ut på tur.

Kom deg ut-dagen arrangeres av DNT to ganger i året, og førstkommende søndag er det nok en gang duket for den nasjonale turdagen.

DNTs generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang. Foto: Marius Dalseg/DNT
DNTs generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang. Foto: Marius Dalseg/DNT

- Vi vil inspirere alle til å komme seg ut for å oppleve en fin og sosial dag i naturen, og bli kjent med litt av tilbudet som finnes i over 200 Barnas Turlag landet rundt. Vi håper dagen kan gi inspirasjon til en aktiv høst og at enda flere skal få oppleve gleden over å være ute, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.

Lavterskel over hele landet

For å få med flest mulig, arrangeres over 160 arrangementer over hele landet - både lengre turer og aktiviteter i nærmiljøet. Deriblant natursti, grilling, fiske, hinderløyper, kurs i båltenning og padling med kano.

 - Kom deg ut-dagene er de største arrangementene vi har. I samarbeid med andre frivillige organisasjoner, bydeler og offentlige aktører, har vi her en unik mulighet til å treffe og inspirere alle, sier Klarp Solvang.

Kom deg ut til fots eller i kano. Foto: Sindre Thoresen Lønnes/DNT
Kom deg ut til fots eller i kano. Foto: Sindre Thoresen Lønnes/DNT

Det viktigste er å overkomme dørstokkmila  

Bor du ikke i nærheten av et arrangement, eller vil du helst lage din egen Kom deg ut-dag? Det er selvsagt ingen ting i veien for at du kan ta saken i egne hender. 

Husk pølse i termos 

Ikke glem å pakke med turmat i sekken. Det er kjedelig å måtte reise hjem fordi magen rumler, og så smaker jo maten så mye bedre når den spises ute i naturen. Er dere glade i pølser, er det kjempesmart å putte dem i en termos med varmt vann så lenge det fortsatt er bålforbud. Da er pølsene varme og gode når dere skal spise dem.

Etter at bålforbudet opphører 15. september, kan pølsene gjerne grilles på bål. Ta med bålpinner eller en kniv slik at dere kan spikke deres egne pinner ute i naturen.

Hvis du har et ønske om å pakke med litt sunnere turmat, kan det være godt å vite at både wienerpølsene og grillpølsene fra Gilde Go' & mager er kåret til best i test i flere uavhengige ernæringstester.

Som et alternativ til pølser, har vi også samlet 10 enkle oppskrifter som funker på termos og i matboks:

Ut på tur, aldri sur.
God utedag!

Alle har glede av naturen!

FTU – friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede – er et tilbud fra Den Norske Turistforening for utviklingshemmede og deres venner, familie og støtteapparat.

Høsten 2018 fikk vi bli med en super FTU-gjeng på oppvarmingstur til «Kom deg ut-dagen». Siden de var så hyggelige å invitere oss med, benyttet vi i samarbeid med Kvikk Lunsj anledningen til å servere dem en god overraskelse som ble satt stor pris på. Se den trivelige filmen her: