Hele Norges nasjonale turuke!

Kom deg ut uken 2020

KIWI er stolt samarbeidspartner med DNT, og det har vi vært siden 2016. Sammen ønsker vi å bidra til at flere nordmenn kommer seg opp av sofaen og ut i skog og mark.

Siden 2016 har DNT samarbeidet med blant annet KIWI og hvert år arrangerer lokalforeninger over hele landet Kom deg ut-dagen to ganger i året, men som alt annet i år vil også denne dagen litt annerledes. I forhold til foregående år blir ikke dette arrangementet kun være på én bestemt dag, for å unngå at for mange mennesker samler seg på ett sted, så strekker vi arrangementet over en hel uke. I år vil DNTs lokalforeninger invitere til små, koronatilpassede arrangementer i ditt nærområde. Vi gjør oppmerksom på at ikke alle lokalforeningene kommer til å arrangere noe, så derfor oppfordrer vi alle til å sjekke ut hvor ditt nærmeste arrangement vil finne sted.

Pakk sekken med noe godt å spise og drikke og nyt skog og mark. Trenger du litt matinspirasjon? Sammen med DNT og Gilde har vi satt sammen noen forslag til smart og skikkelig god turmat.

Pølse i frakk

Rull pinnebrød rundt pølsen og tre den på selvspikket grillpinne. Enkelt, godt og perfekt til barna.
Rull pinnebrød rundt pølsen og tre den på selvspikket grillpinne. Enkelt, godt og perfekt til barna.

Ta med en pakke Gilde grillpølser og litt fersk pinnebrød-deig så kan dere lage pølse i frakk på turen. Rull pinnebrød rundt pølsen og tre den på selvspikket grillpinne. Enkelt, godt og morsom turmat til både barn og voksne. 

Les også: KIWI og DNT fornyer avtalen og forblir turvenner frem til 2021.

Husk på at mellom 15. april og 15. september er det generelt bålforbud i Norge, så pakk med engangsgrill eller turkjøkken som du kan lage maten på. Les mer om bålforbudet her.

Bytt ut pølsebrødet med nanbrød

Pølse i nanbrød passer like godt på høsten som om vinteren.
Pølse i nanbrød passer like godt på høsten som om vinteren.

For en litt annerledes smaksopplevelse på turen kan du ta med en pakke nanbrød og litt paprika i tillegg til grillpølser. Grillet paprika gir en søt og rund smak som passer godt til pølser.

Grill pølser og paprika sammen på grillen. Nanbrød kan du varme opp på en varm stein ved siden av bålet, eller legge rett på engangsgrillen. En enkel og litt eksotisk turmiddag med pølser.

Kreativt tilbehør

Frisk og lekkert tilbehør gjør pølsene enda bedre.
Frisk og lekkert tilbehør gjør pølsene enda bedre.

Det er liten tvil rundt at ketchup og sennep er selvsagt tilbehør for mange, men vær gjerne litt kreativ og ta med et par ekstra gode smaker på tur.

Lag tilbehøret klart dagen før, og oppbevar i små krukker du kan ha i sekken.

Som et alternativ til pølser, har vi også samlet 10 enkle oppskrifter som funker på termos og i matboks: