Stor økning i KIWI PLUSS-kunder i 2018

3 utfordringer til deg som vil spise sunnere

Vi spiser stadig sunnere, men det er fortsatt rom for forbedringer. Handleturen er avgjørende for hva vi faktisk spiser.

 Vi er inne i årets tredje måned, og hittil i år har over 45.600 personer valgt å bli KIWI PLUSS-kunder.

– Dette er en veldig god start på året! Vi er glade for at så mange nordmenn velger å bli KIWI PLUSS-kunder og nyte godt av enda billigere frukt, grønt og dagligvarer hos oss, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

Hittil er over 1.083.396 nordmenn KIWI PLUSS-kunder, og får 15 prosent Trumf-bonus på all fersk frukt og grønt. Oppgrader til KIWI PLUSS her

sunnere - tips

Mer grønnsaker og mindre sukker

Helsedirektoratet rapport Utvikling i Norsk kosthold 2017 viser at vi stadig er mer opptatt av å spise sunt. Aldri før har forbruket av grønnsaker vært så høyt som nå – og sukkerforbruket forsetter å synke.

Men fra 2016 til 2017 er det ikke bare positive endringer. Klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør viser oss hvor utviklingen er negativ.

  • Inntaket av grønnsaker øker, og det er strålende. Men dessverre synker inntaket av frukt og bær.
  • Vi drikker mindre brus med sukker og bruker mindre rent sukker og honning, noe som er veldig bra. Det er derimot ikke like positivt for helsa vår at vi har økt inntaket av sjokolade og godteri ytterligere.
  • Nedgangen i fiskeinntak og økningen i kjøttinntaket bør også helst bytte plass, slik at fiskeinntaket øker og kjøttinntaket reduseres. 

HANDLETUREN: Om man tar sunne valg i butikken, spiser man gjerne sunnere også.
HANDLETUREN: Om man tar sunne valg i butikken, spiser man gjerne sunnere også.

Handleturen er avgjørende

Gjennom årenes løp har vi fått bevist gang på gang at vi spiser sunnere når sunn mat blir billigere. Lavere priser på sunn mat påvirker forbruket vårt – og med det helsen og livsstilen vår.

Handleturen er avgjørende for hva vi faktisk spiser. Med sunne matvarer tilgjengelig på kjøkkenet er det lettere å gjøre gode valg og spise slik du ønsker. 

– Det er mange årsaker til at vi spiser den maten vi gjør, men felles for de fleste av oss er det at tilgjengeligheten er en viktig faktor. Når man vet at det ligger en åpen sjokolade eller kjekspakke i skapet er det lett og falle for fristelse, sier Tine Sundfør og fortsetter: 

– Valgene skjer i butikk. Når du handler smart sparer du både tid og penger – og det er mye enklere å leve sunt når du har kjøleskapet fullt av fristende sunn mat.

Bli KIWI PLUSS-kunde her