Billig middag for én

Slik unngår du å lage mer mat enn du klarer å spise opp

Blir du bare én til middag i dag? Her er 10 oppskrifter for deg!

Det å kjøpe og lage akkurat nok middag til én kan være en utfordring. Matvarer kommer gjerne i pakninger beregnet på flere personer, og for dem som spiser ofte alene er det fort gjort å kjøpe mer mat enn man trenger.

Det er verken bra for lommeboken eller miljøet, og derfor lanserte KIWI porsjonspakninger beregnet på én person i fjor.

Billig middag for bare én

Disse Billig middag for én-produktene finner du i alle KIWI-butikker.
Disse Billig middag for én-produktene finner du i alle KIWI-butikker.

Er du flink til å planlegge innkjøp og forberede middagene, kan det være billigere å lage store porsjoner og fryse ned til fremtidige måltider. Men så det er jo slik at ikke alle har fryseplass, tid eller lyst til akkurat det.

Med «Billig middag for én»-produktene til KIWI er det enkelt å ikke lage mer mat enn du spiser. Her kan du velge mellom både fisk, fugl, kjøtt og vegetarmat, og du slipper å tenke på å pakke ned matvarene i passende porsjonspakker i fryseren eller å spise opp restematen etter middagen noen dager senere.

Kjøp bare det du har lyst på i dag og tilbered den akkurat slik du vil. Rimelig er det også. Middager i enkeltpakninger koster fra 19,90 til 39,90 per stykk.

Alternativ til hamburger

Med et godt utvalg er det også lett å variere maten. Vi nordmenn spiser fortsatt for lite fisk, men med både steinbitfilet, laksefilet, torskefilet og fiskeburger i porsjonspakninger ligger alt til rette for gode fiskeretter.

Prøv for eksempel disse middagene for én: 

Middag for én: Laks med hjemmelaget pommes frites
Middag for én: Laks med hjemmelaget pommes frites

Laks med hjemmelaget pommes frites, asiatisk torsk eller torskefilet med tagliatelle, pesto og grønnkålmix. Fiskeburger er et kjempegodt alternativ til vanlig hamburger, eller hva med å gjøre middagen helt vegetarisk med en rødbeteburger?

Middag med mye grønt

Middag for én: Wok med grønnsaker og strimlet svinekjøtt
Middag for én: Wok med grønnsaker og strimlet svinekjøtt

Har du mer lyst på kjøtt, kan du for eksempel lage grillet kyllinglår med tomat- og kikertsalat eller wok med grønnsaker og strimlet svinekjøtt .

På travle dager kan det kanskje passe med stekte karbonader med speilegg, og det tar heller ikke mer enn 20 minutter å tilberede pasta med strimlet svin, grønt og fetaost eller squashpasta med bolognese. Middagen er minst like god med masse grønnsaker, og den trenger slettes ikke være kjedelig selv om du skal spise den alene.

Middag for én: Squashpasta med bolognese
Middag for én: Squashpasta med bolognese