Velg hudvennlige produkter

Slik unngår du tørr og kløende vinterhud

Minusgradene kommer snikende, og med dem kommer for mange en tid med tørr og kløende hud. Heldigvis kan små endringer på handlelisten være med på å motvirke dette.

Vinteren kan være tøff mot huden. Ute er det kaldt, inneklimaet er tørt og varmt og kanskje er du også litt ekstra raus med det varme vannet når du dusjer og bader. Resultatet er at huden i ansiktet blir stram og klør, hendene sprekker opp og leppene føles som sandpapir.

Heldigvis finnes det gode råd som kan gjøre hverdagen bedre for hele familien. Her finner du noen av dem:

Håndvask

Denne høsten og vinteren blir ekstra utfordrende for hendene våre. Nå vasker vi hendene oftere enn noensinne, og i tillegg spriter vi dem på vei inn og ut av butikker og ellers når det måtte være behov.

For å unngå eller redusere problemet med tørre hender, er det lurt å bruke milde håndsåper med lav pH-verdi når du vasker deg. Det at såpen lukter lite, er en god pekepinn. Smør dem dessuten ofte med håndkrem og bruk vanter eller votter når du skal ut i kulden.  

Hvis du har veldig tørre hender, kan det ifølge Nhi.no hjelpe å smøre dem med vaselin og ta på et par bomullshansker før du legger deg om kvelden.

Forslag til hudvennlige produkter du kan kjøpe i din lokale KIWI-butikk: Lano, Palmolive sensitive, Klar.

Barnehud

Neutral Baby Wipes er blant våtserviettene som er ekstra milde mot huden, og passer godt både til ansiktsvask og bleieskift.
Neutral Baby Wipes er blant våtserviettene som er ekstra milde mot huden, og passer godt både til ansiktsvask og bleieskift.

Den myke barnehuden kan også bli tørr om vinteren, og tørr hud klør under varmt vintertøy.

Vær oppmerksom på at hyppig bading kan forverre plagene. Begrens derfor bading av barnet til maks ti minutter to ganger i uken og bruk olje i stedet for såpe, er rådet fra FHI.

Smør barnets hud godt med en fuktighetskrem etter bading eller dusjing, og velg en krem med høyt fettinnhold og uten parfyme og andre stoffer som kan fremkalle allergi. Dekk til den tørre huden når barnet skal ut i vind og kulde.

Bruker dere mye våtservietter, anbefales det å velge en variant som er mild mot huden. Neutral Baby Wipes er dermatologisk testet og godkjent, reduserer risikoen for irritasjon og er spesielt beregnet på sensitiv hud.

Forslag til hudvennlige produkter du kan kjøpe i din lokale KIWI-butikk: Neutral Baby Wipes og LilleGo’ våtservietter.

Klesvask

Det finnes flere hud- og allergivennlige vaskemidler å få kjøpt, Neutral er ett av dem.
Det finnes flere hud- og allergivennlige vaskemidler å få kjøpt, Neutral er ett av dem.

Klør huden din mye uten at du riktig forstår hvorfor? Klør det kanskje også om natten? I så fall kan det være verd å ta en kikk på vaskemiddelet eller tøymykneren du bruker. Valg av vaskemiddel påvirker nemlig huden din, og hvis du sliter med tørr hud, er det lurt å velge et mildt, uparfymert vaskemiddel til klesvasken.

Neutral vaskepulver er alltid uten parfyme og fargestoffer, og det er skånsomt både mot huden og tekstilene. Vaskemiddelet til Neutral fjerner effektivt alle flekker og fås både til hvitt og farget tøy. Neutral tøymykner er et hudvennlig skyllemiddel, som forhindrer statisk elektrisitet og bevarer klærne dine myke og behagelige.

Forslag til hudvennlige produkter du kan kjøpe i din lokale KIWI-butikk: Vaskemidler fra Neutral, Blenda Sensitive og Klar.

Kroppspleie

Både barn og voksne med tørr hud bør begrense lange, varme bad om vinteren. Tørk også huden skånsomt ved å klappe med håndkleet, ikke gni deg tørr.
Både barn og voksne med tørr hud bør begrense lange, varme bad om vinteren. Tørk også huden skånsomt ved å klappe med håndkleet, ikke gni deg tørr.

Er du glad i å ligge i badekaret, kan det hende de lange badene er årsaken til at du klør på kroppen. Varmt badevann kan gjøre huden ekstra tørr, så da kan det være bedre å satse på raske dusjer i lunkent vann.

Etter badet klapper du huden tørr med håndkleet med én gang og smører deg så med fuktighetskrem. Velg en krem uten parfyme og med få stoffer du kan reagere på.

Forslag til hudvennlige produkter du kan kjøpe i din lokale KIWI-butikk: Dr. Greve, Nivea, Spenol.