Slik får du motivasjon til å komme deg ut i frisk luft

Dame på tur, drikker vann.

Forskning viser at tid ute kan redusere stress og gi deg bedre søvn. Trenger du motivasjon til å komme deg ut i naturen? Her er 6 gode tips på veien!

Flere studier viser at tid ute i naturen og frisk luft har svært positiv effekt. En studie fra i fjor  viser at bare en times gåtur i naturen er med på å redusere stress. I tillegg kan naturopplevelser gjøre at du får færre negative tanker

Selv korte turer i naturen kan ha positiv effekt. 30 minutter med dagslys på morgenen bidrar  blant annet til bedre søvn. Det er med andre ord mange gode grunner til å komme seg ut i naturen. Her er noen tips som kan hjelpe deg på veien til mer lavterskel utendørsaktivitet! 

Gå en tur med underholdning på øret

Gå tur med podcast eller lydbok på øret. Det finnes et helt univers av podcaster og lydbøker til alt slags humør. Du kan enten bli med på å løse krimgåter, holde deg oppdatert på nyhetsbildet eller le av gøyale historier. Uansett, så er dette en ypperlig måte å friske opp turen din på og få motivasjon til å ta turen ut av huset. 

La bilen stå og gå til butikken

I løpet av en dag beveger mange seg gjerne fra A til B, om det for eksempel er til og fra jobb eller butikk. Så hvorfor ikke bare bytte ut fremkomstmiddelet ditt med dine egne ben? Hvis du dropper bilen når du skal på butikken, vil du plutselig få både dagslys, mer tid ute og vært i aktivitet. Når du har et konkret mål for turen, kan det også være motiverende. Er du i et ekstra rebelsk humør kan du jo legge til et par kvartaler på reiseruten din. Bare husk å ta med deg en ryggsekk eller noe annet til å bære varene i hvis du skal på matbutikken.

_W1A2100.jpg

Spis lunsjen ute

Hva med å ta med lunsjen ut? Dette er en flott måte å få frisk luft, samtidig som det kan løfte matopplevelsen din og blåse nytt liv i en gammel rutine. Det å bryte med vante rutiner kan være godt for både kropp og sjel. Du kan for eksempel besøke din- eller jobben sin nærmeste park. Og husk: det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær. Ta med deg en flaske Imsdal og en deilig matpakke så har du noe å glede deg til. 

Ring en du er glad i mens du går deg en tur

Det å ringe noen du er glad i mens du går en tur, kan gjøre turen både koseligere og morsommere. Når du prater og lytter mens du går glemmer du kanskje at du faktisk bruker kroppen. For det er jo sånn at tiden flyr i godt lag. Det er også en perfekt anledning til å få skravlet i en travel hverdag, og holde hverandre oppdatert på stort og smått i livet. 

Sett deg et (realistisk) mål

Mange motiveres av å ha et mål. Sett deg et mål, enten per dag eller uke om at du skal gå et visst antall skritt, kilometer eller timer ute. Eller bestem deg for at du hver dag skal starte dagen med en halvtime ute. Si gjerne målet ditt høyt til noen, så føles det mer forpliktende.

_W1A2573.jpg

Inviter med deg en venn

Istedenfor å møtes på kafé, kan du ta med en venn på en kaffe, piknik eller en treningsøkt i det fri. Naturen tar dere bort fra folkemengder og støy, og skaper en avslappet atmosfære. Dette gir rom for tilstedeværelse og fine øyeblikk. Dra på piknik i skogen, gjør yoga på en strand eller bare gå en tur sammen.