Se hvor langt vi har kommet hittil

KIWI skal redusere matkasting med 60 prosent innen 2025

Høsten 2019 er vi i svært god rute for å nå målet: Så langt har vi redusert vår matkasting med 42 prosent.

Vi skal redusere vår matkasting med 60 prosent innen 2025. Les mer om vårt mål her 

Det aller viktigste vi må lykkes med er å ha en optimal vareflyt. Vi skal sørge for å ha riktig mengde mat i butikkhyllene til enhver tid. I tillegg er systematisk nedprising av varer som er i ferd med å gå ut på dato svært effektivt.

I tillegg til å halvere matsvinnet, skal alt det som til slutt ikke kan selges, gå til dyrefôr eller biogassproduksjon.

Flere tiltak: 

1. Nedprising av varer 

Kjøledisken og hyllene med nedprisede varer med kort holdbarhetsdato er populært blant våre kunder, og monner for å redusere matavfallet.

Les mer om nedprising her

2. Donasjon av overskuddsmat

Mange KIWI-butikker har avtaler med Kirkens Bymisjon og andre frivillige organisasjoner om at de kan hente mat som snart går ut på dato. Visste du at vi hvert år bidrar til at Bymisjonen kan servere 300.000 måltider?

Les mer om samarbeidet her

3. Billig middag for én

I januar 2018 lanserte vi serien «Billig middag for én», billige middagsprodukter i enkeltpakninger som sørger for at du slipper å kjøpe, lage og kanskje kaste mer mat enn du trenger. 

4. Kjøp 1, betal for 1

Vi mener at kvantumsrabatter kan bidra til at du kjøper mer enn det du trenger. Når konkurrentene har tilbud som «3 for 2» eller «5 for 100», setter vi ned prisen på enkeltvaren tilsvarende eller mer. Hos oss skal det ikke skal lønne seg å kjøpe mer enn det du trenger. De fleste dagligvarekjeder har stoppet med slike mengdetilbud etter at KIWI lanserte sin kampanje. 

Les mer her

5. Små brød 

Brød er blant maten vi kaster mest av. I 2015 lanserte vi småbrød som er 2/3 av vanlig størrelse. Dette gjør at du kan kjøpe akkurat det du trenger. 

Her er brødene