Med disse varene i skapet kan du alltid lage deilig restemiddag

Visste du at en tredel av maten som produseres går rett i søpla, og at mesteparten kastes i hjemmet? La oss slå et slag for restematen – her får du tipsene som gjør rester om til en skikkelig god restemiddag!

Det har skjedd en liten, men betydningsfull revolusjon på norske kjøkken de siste årene -stadig flere blir bevisste på hva som kan gjøres for å unngå matsvinn. Faste restedager og se-lukt-smak før varer kastes er bare noen av tiltakene som kan gjøre hverdagen litt mer miljøvennlig. Men det er ikke bare-bare å tenke kreativt når gårsdagens middag ligger sliten og kald i kjøleskapet. Vi vil gjøre det litt lettere, og har samlet noen tips som gjør det enkelt å lage en smakfull restemiddag.  

Fyll skapet med slikt som holder

Har du pasta eller ris, har du en fjerdedel av tallerkenen. Har du i tillegg tørre suppe- og grytebaser på lur trenger du bare litt proteiner og grønnsaker, så har du alltid muligheten til å lage et komplett måltid når det måtte være. Dette er varer som ikke blir dårlige hvis du glemmer at du har dem, som du med god samvittighet kan ha liggende i skapet eller skuffen.

Suppe til hverdags ...

iStock-924381852.jpg

Gårsdagens protein er morgendagens gull: pølser, kjøttboller, stekt kylling eller lignende kan brukes som pålegg eller i toast til lunsj, men det finnes også mange måter å innlemme det i dagens middag. Det meste av rester kan gå i en suppe, og her er det bare å velge og vrake. Med TOROs grønnsakssuppe eller kjøttsuppe som base har du nesten uendelige muligheter. Det er en kjapp og lettvint måte å røre sammen en middag for hele familien, og med gårsdagens rester i, har du gjort både deg selv og miljøet en tjeneste.

... og gryte til hverdagsfest

Gryterett
Bruk middagsrestene i en gryterett!

Like enkelt og like godt er det å bruke restene i en gryterett. Topp med de visne urtene, den siste ostebiten og en klatt med rømme eller yoghurt. Har du brød som synger på siste verset, kan det skives og stekes i litt olivenolje i panna, og vips er middagen også Instagram-vennlig. Tre fluer i en smekk! 

Tacorester?

iStock-1321479127.jpg
Aldri mer kast tacorestene, bruk det i en deilig meksikansk gryte eller suppe.

Nordmenns evige lørdagsproblematikk – hva gjør vi med tacorestene? Har du en pose meksikansk suppe liggende, er det ikke noe hokuspokus. Ha det du måtte ha igjen av bønner, kjøtt, løk og mais i suppa, og topp med rømmeklatten, osterestene og de knuste nachochipsene. Følg for eksempel denne enkle fremgangsmåten.

Eller hva med en tacograteng? Tilbered en pose meksikansk gryte med restene, hell i en ildfast form, topp med ost og varm på 200 grader til osten er smeltet. Har du igjen salat eller andre grønnsaker, er det fint tilbehør.

Restepizza

iStock-980383936.jpg
Calzone med rester er en sikker vinner!

 

Er du av den mer tradisjonstro typen og lager pizza på lørdager, kan tacoen også anvendes her. Har du TORO pizzabunn og TORO pizzafyll i skapet kan du enkelt lage tacopizza eller calzone, en innbakt variant. Med denne enkle oppskriften kan tacomiddagen eller andre rester av kjøtt, kylling og grønnsaker bli til nydelig helgemiddag på null komma niks.