Miljøvennlig emballasje

Så lang er holdbarheten på rømme i pappbeger

Flere har lurt på om holdbarheten på TINE lettrømme påvirkes når den kommer i pappbeger i stedet for plastbeger. Svaret får du her.

– Det er absolutt ingen forskjell på holdbarheten, den er akkurat lik som på rømme i plastbeger, forteller merkeutvikler Camilla Heggelund i TINE.

I tillegg til å se på best før-datoen, oppfordrer Heggelund folk til å se, lukte og smake før man kaster rømme som er gått ut på dato. Oppbevares den riktig i kjøleskap holder den seg gjerne mye lenger enn holdbarhetsdatoen anslår. 

Miljøvennlig rømme hos KIWI

Denne høsten tester TINE ut rømme i pappbeger i alle KIWI-butikker over hele landet. Hvis testen er vellykket, ønsker TINE å gå fra plast til papp på over 50 millioner begre. Å skifte ut plast med papp kan redusere TINEs plastforbruk med 500 tonn hvert eneste år. Det tilsvarer hele 35 millioner plastposer.

– Vi ser et høyt engasjement hos kundene, og er glade for alle tilbakemeldinger vi får. Det virker som om folk er veldig fornøyde med det nye begeret, i tillegg har vi fått tilbakemeldinger på hva vi kan gjøre bedre. Det tar vi med oss i videre utvikling, forteller Heggelund.

I løpet av 2020 kan du kanskje kjøpe både rømme, creme fraiche, kesam og ulike typer av yoghurt i pappbegre.

Mindre Co2-utslipp fra pappbeger

Grunnen til at den nye pappemballasjen i første omgang kun er en test i alle KIWI-butikker frem til desember, er at denne emballasjen er mer krevende å jobbe med i produksjon siden papp er mindre formbart enn plast.

– Vi tester i Kiwi for å lære. Det høres kanskje enkelt ut, men det er en stor overgang for TINE å bytte emballasje. Vi tror dette er neste generasjons emballasje, men vi trenger også å vite at det fungerer i transport, ute i butikken og ikke minst hjemme hos det norske folk i kjøleskapet og på kjøkkenbordet, sier Heggelund.

Pappbegeret vil ikke bare bidra til å redusere plastmengden fra norske husholdninger, de har også nesten 40 prosent lavere Co2-utslipp per beger. Når TINE produserer 50 millioner begre i året, vil det med andre ord være et betydelig miljøgrep.