Reduser matsvinn med ferdigsalat

Slik unngår du slappe salatrester i kjøleskapet

Med en ferdig salatmiks er det enkelt å spise sunt til både hverdags og fest. Restene kan også holde seg friske dagen derpå hvis du følger dette tipset.

Å spise salat er en av de sunneste vanene du kan tillegge deg. Det gjør at du får i deg masse sunne næringsstoffer og gjør også at du blir mett på en sunnere måte.

Men ofte kjøper vi mer enn vi faktisk spiser, og salatrestene ender sitt liv i kjøleskapet.

Matsvinn er et omfattende problem, og tall fra Østfoldforskning viser at det kastes mest i hjemmet. Totalt kastes det 217 000 kilo mat hvert år. Det kan illustreres med at hver åttende handlepose vi kommer hjem med i teorien går rett i søpla.

Ferdig vasket og kuttet

Mange opplever å få en del salat til overs ved å kjøpe én og én ingrediens. Med en ferdig salatmix fra Grønn & frisk unngår du mye rester i kjøleskapet.
Mange opplever å få en del salat til overs ved å kjøpe én og én ingrediens. Med en ferdig salatmix fra Grønn & frisk unngår du mye rester i kjøleskapet.

Et enkelt grep for å unngå matsvinn er å bruke BAMAs salatpakninger, slik at du unngår å kjøpe for mye.

- Noen av våre salatmikser er tilpasset få porsjoner, slik at det ikke blir for mye til overs. Da kan du velge om du skal ha salaten som middag eller som sidesalat, sier Camilla Lie Reigstad, kategorisjef i BAMA Dagligvare.

Når BAMA produserer sine salater, sørger de også for at ingenting går til spille. Brune blader og andre rester som ikke havner i salatposen, brukes til dyrefôr.

- Alt som er i posen er spiselig vare. Vi tar ikke bort mer enn det som må tas bort og er flinke til å utnytte salathodet.

Slik holder du salaten frisk 

Salatene er allerede ferdig vasket, noe som betyr at det eneste du trenger å gjøre er å åpne posen og servere.

- Vi ønsker å gjøre det enklere for folk å spise sunt i hverdagen, og da handler det om å gjøre frukt og grønt lett tilgjengelig, påpeker Reigstad.

Noen bekymrer seg kanskje for tilsetningsstoffer i ferdiglagde salater. Dette er det ingen grunn til med produktene fra Grønn & frisk.

- Salaten er kun vasket i vanlig springvann. Vi har også spesialtilpasset plastemballasje som er så enkel som mulig.

Kategorisjefens beste råd til å holde salaten frisk, er å oppbevare den i kjøleskapet i originalemballasjen. 

- Plasten puster slik at det grønne inni holder seg godt. Husk å resirkulere posen i plastavfall etterpå.

 

Disse salatene fra BAMA får du i alle KIWI-butikker:

  • Crunchy Meksikansk kit
  • Ruccula Mix
  • Baby Leaf Mix
  • Middelhavs Mix
  • Romano Mix
  • Isberg Mix
  • Ost og Skinkesalat (i beger)
  • Kyllingsalat (i beger)