• TV

Hvert år donerer PEDIGREE® flere hundre tusen måltider til Foreningen for omplassering av dyr. Det er du som KIWI-kunde med på å bidra til.

Et lite stykke inn i skogen på Klemetsrud i Oslo, ligger det en stor, rød gård omgitt av flere hvite småhus. Dette er FOD-gården; en ideell organisasjon som jobber for å finne gode og stabile hjem til hjemløse hunder og katter.

En av de som bor på gården er blandingshunden Silas. Han kom dit for to år siden etter å ha vært i fosterhjem. Silas er, som mange av hundene på gården, et resultat av feilvalg.

- Silas er en blanding av blant annet border collie, en rase som krever mye aktivitet. Dette passer ikke for alle.

Nils er en av de ansatte på gården, og det var han som tok imot Silas da han først kom til FOD. De fikk umiddelbart kontakt, og siden har Nils vært hundens kontaktperson. De tilbringer mye tid sammen, og Nils har hovedansvaret for Silas sin utvikling.

- Alle hundene på FOD har forskjellige utfordringer og ting de trenger å trene på. Vi spesialtilpasser derfor opplegget til hvert enkelt dyr. Silas trenger for eksempel å trene på å være rundt biler, så vi går mye tur langs bilveien.

Silas er også en hund med mye energi, og han elsker å være i aktivitet. Duoen bruker derfor mye tid på trening, enten det er på gårdens agility-bane, på lange turer i skogen eller i vannet. Når de ikke trener, går tiden til kos, stell og lek. Målet er at Silas skal bli klar for å flytte til et nytt hjem.

- Han er verdens fineste godgutt! Alt jeg vil er at han skal få en ny familie som kan elske ham like høyt som jeg gjør, forteller Nils.

Mange dyr som trenger hjelp

Siden FOD startet sin drift i 1980, har de omplassert over 9000 dyr som Silas. De har til enhver tid mellom 20 og 30 katter og hunder i alle aldre boende på gården, i tillegg til 200-300 katter i fosterhjem.

Årsakene til at dyrene havner hos FOD er mange, og ikke alltid knyttet til selve dyret. Det kan være familiesituasjoner i endring, allergi eller flytting. Mange dyr kommer også til gården fordi eier ikke lenger har kapasitet til å ta vare på dem, eller fordi de har valgt feil hunderase.

Dessverre gjelder ikke dette alle. Noen av dyrene som havner i FOD-systemet har en tøff fortid, med både helseplager og traumer. Disse krever ofte rehabilitering, og ekstra tett oppfølging av både veterinærer og de ansatte i foreningen. Dette er både tids- og kostnadskrevende, men like fult essensielt. De ansatte i FOD setter alltid dyrenes velferd i førersetet.

Hjelp oss å hjelpe dyrene

FOD-gården mottar ingen statlig støtte, og er i hovedsak tuftet på frivillighet. De er derfor avhengige av midler, gaver og donasjoner fra privatpersoner, frivillige og kommersielle aktører for å kunne drifte.

En aktør som samarbeider mye med FOD-gården er Mars, bedre kjent som moderorganisasjonen bak de kjente merkevarene PEDIGREE®, WHISKAS® og SHEBA®. Siden samarbeidet startet i 2013, har Mars årlig donert mange tusen måltider til dyrene på FOD-gården.

Fra 1. september til 4. oktober hvert år kan du som er KIWI-kunde være med på å støtte dette arbeidet, ved at Mars donerer ett måltid per PEDIGREE®-, WHISKAS®- og SHEBA®-produkt som blir solgt i denne perioden.

Fra 2014 til 2018 utgjorde dette 875.000 måltider.

- FOD-gården gjenspeiler virkelig det vår organisasjon står for, nemlig at alle dyr fortjener et godt liv. De behandler hver eneste hund og katt som et unikt individ, med sin egen personlighet og unike bakgrunn. Dette er viktig for oss. Foreningen passer også på at alle dyr får den behandlingen de trenger, og at de havner i egnede hjem som kan ta vare på dem, begrunner Henriette Kruse, Customer Marketing & Planning Manager i Mars.