Stadig flere hjemløse dyr trenger hjelp

FOD-gården

Hvert år doneres flere hundre tusen måltider til Foreningen for omplassering av dyr. Det er du som KIWI-kunde med på å bidra til.

– FOD-gården omplasserer cirka 400 katter og 150 hunder i 2023, og ventelisten er stadig økende. Bare i august i år har vi omplassert 16 hunder, sier Anita Bjerke, markedskoordinator for Foreningen for omplassering av dyr. 

Hunden Saga er et av dyrene som har vært innom gården til Foreningen for omplassering av dyr. Anita Bjerke forteller at da Saga (7 år) kom til gården for 2 år siden, smeltet daglig leder Anna Lie av den sjarmerende hunden. Anna endte derfor opp med å adoptere Saga selv, og har henne stadig med på jobb for å samspille og trene med andre hunder på gården.

AnnaLie_og_Saga.jpg
Hunden Saga og daglig leder på FOD-gården Anna Lie.

Gården ligger i skogen på Klemetsrud. Arbeidet som gjøres på gården er å kartlegge og ivareta, i tillegg til å skaffe nye og varige hjem til hunder og katter. I tillegg blir dyrene trent til å bli sosiale og trygge dyr, slik at de er klare for adopsjon til et nytt for-alltid-hjem. Enkelte hunder og katter er nærmest adopsjonsklare etter kun få dager, men flertallet må jobbes mer med. 

I tillegg til å ha inntil 15 hunder og rundt 30 katter på gården, har vi også et stort antall katter midlertidig plassert hos frivillige fosterhjem. Vi har også noen få fosterhjem for hund, sier Anita Bjerke.

Avhengig av frivillige og donasjoner

– Vi hadde ikke klart oss uten alle våre fantastiske frivillige som trofast stiller opp! Takk og pris finnes det mange dyrekjære som, på frivillig basis, gjør en super innsats. Men, det er alltid behov for flere frivillige og vi søker kontinuerlig etter nye, sier Anita Bjerke.

Her kan du søke om å være frivillig

I tillegg til hjelp fra frivillige samarbeider FOD-gården med Mars, bedre kjent som moderorganisasjonen bak de kjente merkevarene Pedigree, Whiskas, Cesar og Sheba. Fra 1. september til 4. oktober hvert år kan du som er KIWI-kunde være med på å støtte dette arbeidet, ved at Mars donerer ett måltid per Pedigree-, Whiskas-, Cesar- og Sheba-produkt som blir solgt i denne perioden. I 2023 har Mars planer om å donere 25 000 måltider. 

– Som verdensledende selskap innen helse og ernæring for kjæledyr, ønsker Mars nå å øke fokuset på dyrevelferden til våre firbeinte venner. Vi mener at alle kjæledyr fortjener et godt liv. Vi er derfor veldig glade for å jobbe med organisasjoner som FOD som deler disse kjerneverdiene, sier Lars With, general manager i Mars Norge.

Mars, produkter-kopi.png
Støtt arbeidet ved å kjøpe produkter fra Sheba, Whiskas, Pedigree og Cesar hos din lokale KIWI.

Når verdens dyredag markeres 4. oktober forlater ansatte fra Mars Norge pultene. De skal i stedet jobbe frivillig.

– Sunne kjæledyr er sentralt i vår visjon og strategi. Et eksempel på dette er vår Better Cities For Pets-agenda der hjelpesentre for dyr er en av de fire pilarene.

Mars har også en policy der helt fine produkter som ikke kan selges i butikker på grunn av en utløpsdato som nærmer seg, i stedet doneres til organisasjoner. 

– Dette er en vinn-vinn for dyrene og miljøet, sier With.

Anita Bjerke fra Foreningen for omplassering av dyr poengterer også hvor viktig samarbeidspartnere er for å kunne fortsette arbeidet. 

– Vi kunne ikke ha klart oss uten bedrifter og private som bidrar med flotte donasjoner. Vi er helt avhengig av det, og er derfor utrolig takknemlige for det flotte samarbeidet vi har med Mars, avslutter hun.