10 ting du kanskje ikke visste at du kan bruke tørkepapir til

Salat som skylles i vasken

Tørkepapir er perfekt å ty til når du skal tørke søl fra kjøkkenbenken eller bordet, men velger du et slitesterkt kjøkkenpapir som ikke loer, kan du bruke det til mye mer.

Tørkepapir er for mange fast inventar på kjøkkenbenken. Å bruke tørkerull til å tørke hendene, eller tørke over kjøkkenbenken er ikke noe nytt, men visste du at det også finnes mange andre smarte ting du kan bruke tørkepapiret til? I hvert fall hvis du velger et slitesterkt tørkepapir som ikke loer. 

Et tørkepapir som utmerker seg på denne måten, er Lotus Torky. Det er både slitesterkt og lofritt, også i våt tilstand. Her er ti smarte ting du kan bruke Lotus Torky til:

1. Hold frukt og grønt friskt lenger

Lei av frukt og grønnsaker som blir slappe etter kort tid i kjøleskapet? Unngå dette ved å legge Torky i grønnsaksskuffen. Tørkepapiret absorberer nemlig fuktigheten, og gjør at frukt og grønt holder lenger. Dette fungerer også dersom du oppbevarer frukt og grønt i oppbevaringsbokser.

2. Til matlaging

Siden Torky ikke loer, er det perfekt å bruke til å tørke bort vann og fukt fra kjøtt, fisk og grønnsaker før steking. 

Salat i dørslag
Tørk salaten med Torky, så slipper du at det sitter våte papirrester igjen på maten.

 

3. Fjern overflødig fett

Tørkepapir kan også brukes til å fjerne overflødig fett fra mat før servering. Legg tørkepapir under for eksempel en kyllingfilet eller bacon på en tallerken og la papiret absorbere fettet før du serverer maten.

4. Myk opp brunt sukker

Er det brune sukkeret ditt blitt steinhardt? Dekk det til med fuktig tørkepapir og la det ligge over natten. Neste morgen kan du enkelt bryte opp sukkeret igjen.

5. Bruk det som nød-kaffefilter

Visste du at du kan trakte kaffe gjennom tørkepapir som ikke loer hvis du er tom for kaffefilter? En genial løsning som potensielt kan avverge en skikkelig blåmandag. 

6. Hold støpejernspanner rustfrie

Etter at du har vasket støpejernsgryten eller -pannen bør du legge tørkepapir i bunnen av dem. Tørkepapiret vil absorbere eventuell fuktighet, og kan derfor bidra til å holde pannene rustfrie. 

7. Rens av grill

Når grillen tas fram etter en lang vinter, er det effektivt å bruke Torky for å rense grillen. Hele fremgangsmåten leser du her.

Rense grill
Siden Lotus Torky ikke går i oppløsning i kontakt med rengjøringsmidler, egner det seg spesielt godt til rengjøring av grillen.

 

8. Vask av blanke flater

Lite er så frustrerende som tørkepapirbiter på det nyvaskede vinduet, men med Torky slipper du heldigvis det. Siden Torky ikke loer og holder seg sterkt ved både tørr og våt tilstand, egner det seg spesielt godt til rengjøring og tørking av vinduer, speil og andre blanke flater. 

9. Fjerne stearin fra duken 

Et tips fra Lotus Torky er å legge litt papir over duken og presse på med et strykejern på lav varme. Varmen får stearinen til å absorberes over på papiret. Men pass på at du ikke står for lenge eller har for høy temperatur slik at det blir svimerker på duken. 

10. Frisk opp skoene

Sko lukter ikke alltid roser, men du kan friske dem opp med tørkepapir. Drypp noen dråper med eteriske oljer, for eksempel peppermynte, på litt Torky. Krøll papiret sammen, legg tørkepapiret ned i skoen og la de stå over natten.

Rene sko
Få velduftende sko ved hjelp av litt tørkepapir og eteriske oljer.