;

KIWIs store barberingsguide

Bør du barbere med skum eller gele?

I butikken selges både barberskum og barbergele, men hva er egentlig forskjellen?

En tett og fin barbering, uten å skade den myke huden rundt, er målet for de fleste. For å oppnå dette er du avhengig av mer enn bare skarpe blader. Et godt barberskum eller en barbergele kan være helt avgjørende for resultatet.

Hva du velger handler nok ofte mest om smak og behag. Mens noen liker det tradisjonelle, luftige skummet best, syns andre at gele har flere fordeler. 

Du trenger mindre gele

- Et skum har en lettere konsistens og er enkelt å skylle bort, mens geleens har en kremete konsistens som bidrar til en fuktighetsrik beskyttelse mot barberbladene, som i enda større grad beskytter huden mot irritasjon og ubehag, forklarer Morten Watle i P&G Norge.

Barbergele er et nyere produkt enn barberskum. Den påføres de områdene som skal barberes, og du kan barbere mer nøyaktig fordi du kan se gjennom den. 

Viktig med et smørende lag

Uansett hva du velger er det smart å gjøre det til en fast vane å bruke enten skum eller gele. Produktene tilfører huden og hårene fuktighet, og beskytter huden samtidig som det kreves mindre styrke å kutte hvert hår. I tillegg danner de et tynt smørende lag slik at barberbladet glir lettere og risikoen for rød og irritert hud reduseres. 

– En annen fordel er at du med barberskum eller -gele tydelig ser hvor du allerede har barbert, slik at du verken glemmer noen områder eller barberer flere ganger på samme sted, sier Watle.

Barberskummets egenskaper: 

  • Skummer med en gang
  • Luftig
  • Lett å skylle bort

Barbergeleens egenskaper: 

  • Fyldigere skum
  • Smører huden
  • Barberbladene glir lett over huden
  • Mer beskyttelse for huden enn skum