;

KIWIs store barberingsguide

De aller fleste menn gjør dette feil når de barberer seg

Tenk gjennom hvor mange ganger du drar barberhøvelen over ansiktet. De fleste menn bruker altfor mange drag når de barberer seg.

– En god barbering krever rundt 50 drag med barberhøvelen, men de fleste menn bruker omtrent 170. Det betyr at de drar høvelen 120 ganger over det samme området, forteller Morten Watle i P&G Norge.

Bruker du en barberhøvel med flere blader, trenger du nemlig langt færre drag enn dersom du bruker en høvel med ett blad. Fem blader blir derfor det samme som fem drag.

Husk også å tilpasse både teknikken og produktene etter din hudtype. Noen har hud som tåler mye, mens andre tåler mindre. 

For deg med sensitiv hud

Nyheten Gillette Skinguard Sensitive er utviklet spesielt for nordiske menn.

43 prosent av norske menn mener selv at de har sensitiv hud, og blant disse finner man menn i alle aldersgrupper. For mange har løsningen til nå blitt at de barberer seg sjeldnere enn de kanskje egentlig ønsker.

I alle KIWI-butikker finner du nyheten Gillette Skinguard Sensitive, som er perfekt for alle dem som sliter med sensitiv hud. Serien består av barberhøvel, ekstra blader og barbergel.

Den nye Skinguard-teknologien er perfekt tilpasset sensitiv hud. Den sørger for at trykket fra hånden absorberes, slik at trykket på huden blir mindre. Den jevner dessuten ut huden, slik at den beskyttes mot bladene.

Nye Gillette Skinguard Sensitive barbergel er klinisk testet for sensitiv hud, fri for alkohol og fargestoffer og inneholder aloe vera.

Følg disse trinnene for en god barbering: 

1. Tilfør fuktighet

Begynn barberingen på fuktig hud – gjerne etter en dusj. Fuktighet gjør hårene dine mykere og høvelen vil dermed gli lettere over huden. Bruk gjerne en ansiktsskrubb eller vask godt for å fjerne olje, skitt og døde hudceller før du setter i gang. 

2. Ta på barberskum eller –gele

Bruk alltid barberskum eller -gele. Smør det godt over alle hårene for å beskytte mot irritasjon når du barberer deg. 

3. Sjekk bladene

Ta en kikk på blader og den fuktighetsgivende stripen før du starter. Hvis bladene ser slitte ut eller du merker at du trenger flere drag for å fjerne skjegget, er det på tide å bytte dem ut. 

4. Bruk rolige strøk

Med en god høvel med skarpe blad trenger du ikke å presse mot huden for å fjerne hårene. Bruk lette, forsiktige strøk og la bladene på høvelen din gjøre jobben. 

5. Skyll ofte

Det er smart å skylle av bladene ofte. Unngå for øvrig å dunke høvelen mot kanten på vasken da dette kan ødelegge noen av delene i den. 

6. Barber i begge retninger

Mange lurer på om de skal barbere med eller mot hårenes vekstretning, men i ansiktet vokser hår i så mange retninger at du ofte må gjøre begge deler. Dra høvelen den veien du synes er mest behagelig. 

7. Bruk presisjonstrimmeren

Hvis bladene dine har en presisjonstrimmer på baksiden, kan du bruke denne til å komme til på vanskelige steder, som for eksempel under nesen eller hvis du vil lage mer definerte kanter på kinnskjegget. 

8. Husk aftershave

Til slutt vasker du huden med kaldt vann og klapper den tørr med et håndkle. Smør så med aftershave eller fuktighetskrem for å gjøre huden myk. 

Kilde: Gillette