Slik blir du en barberingsekspert

De aller fleste menn gjør dette feil når de barberer seg

Tenk gjennom hvor mange ganger du drar barberhøvelen over ansiktet. De fleste menn bruker altfor mange drag når de barberer seg. Her får du åtte tips til en god barbering.

En god barbering krever rundt 50 drag med barberhøvelen, men de fleste menn bruker omtrent 170. Det betyr at de drar høvelen 120 ganger over det samme området, ifølge Gillette.

Gillette_01.jpg

Bruker du en barberhøvel med flere blader, trenger du nemlig langt færre drag enn dersom du bruker en høvel med ett blad. Fem blader blir derfor det samme som fem drag.

Husk at du også må tilpasse både teknikken og produktene etter din hudtype. Noen har hud som tåler mye, mens andre tåler mindre. 

Gillette_02.jpg

Vi må huske at movember handler mer enn å bare la barten gro, men også om å samle inn midler og å øke bevisstheten om menns helseproblemer. Men her får du åtte gode tips til en vellykket barbering til movember.

1. Tilfør fuktighet

Begynn barberingen på fuktig hud – gjerne etter en dusj. Fuktigheten gjør hårene dine mykere, og høvelen vil dermed gli lettere over huden. Bruk gjerne en ansiktsskrubb eller vask godt for å fjerne olje, skitt og døde hudceller før du setter i gang. 

2. Ta på barberskum eller gele

Bruk alltid barberskum eller gele. Smør det godt over alle hårene for å beskytte mot irritasjon når du barberer deg. 

3. Sjekk barberbladene

Ta en kikk på blader og den fuktighetsgivende stripen før du starter. Hvis bladene ser slitte ut eller du merker at du trenger flere drag for å fjerne skjegget, er det på tide å bytte dem ut. 

4. Bruk rolige strøk

Med en god høvel med skarpe blad trenger du ikke å presse mot huden for å fjerne hårene. Bruk lette, forsiktige strøk og la bladene på høvelen din gjøre jobben. 

5. Skyll ofte

Det er smart å skylle av bladene ofte. Unngå for øvrig å dunke høvelen mot kanten på vasken da dette kan ødelegge noen av delene i den. 

6. Barber i begge retninger

Mange lurer på om de skal barbere med eller mot hårenes vekstretning, men i ansiktet vokser hår i så mange retninger at du ofte må gjøre begge deler. Dra høvelen den veien du synes er mest behagelig. 

7. Bruk presisjonstrimmeren

Hvis bladene dine har en presisjonstrimmer på baksiden, kan du bruke denne til å komme til på vanskelige steder, som for eksempel under nesen eller hvis du vil lage mer definerte kanter på kinnskjegget. 

8. Husk aftershave

Til slutt vasker du huden med kaldt vann og klapper den tørr med et håndkle. Smør så med aftershave eller fuktighetskrem for å gjøre huden myk.