KIWIs store barberingsguide

Slik unngår du nupper og rød hud etter barbering

Rød, irritert hud, kutt og nupper etter barbering er vanlig og veldig irriterende. Her er tipsene du trenger for å unngå det.

– Det første rådet til deg som vil unngå irritert hud etter barbering, er å aldri barbere på tørr hud. Gjør du det, er det antageligvis dette som er årsaken til den røde, nuppete huden, sier Adam Bouilding hos Gillette. 

Han anbefaler å alltid fukte huden og hårene godt før barbering – aller helst med varmt vann noen minutter i dusjen eller badekaret. Bruk så en god barbergele dersom du ikke har en høvel med innebygd gel. 

Færre drag med høvelen

Velg videre en høvel med flere blader. Med tre eller fem barberblader blir det mye mindre irritasjon enn dersom høvelen bare har ett eller to blader. 

Stor barberingsguide: 

– Mange barberblader betyr at barberingen er unnagjort med færre drag over huden, og fordi du ikke trenger å dra høvelen over samme sted gang på gang, reduserer du risikoen for irritert hud, sier Bouilding. 

Det kan også være smart å gi huden noen dagers pause mellom hver barbering. 

Bytt barberblader oftere

Husk dessuten å sjekke bladene på høvelen din ofte. Sløve blader er en av hudens verste fiender. Et sløvt blad er langt mindre effektivt, og du ender kanskje med å dra i hårene i stedet for å kutte over dem. Husk også at høvel og blader må holdes rene. Skyll bladene mellom hvert drag og tørk blader og høvel før du legger det bort til neste gang. 

Avslutt for øvrig alltid barberingen med å skylle huden godt med kaldt vann og klapp så huden tørr.