KIWIs store barberingsguide

Slik unngår du nupper og rød hud etter barbering

Rød, irritert hud, kutt og nupper etter barbering er vanlig og veldig irriterende. Her er tipsene du trenger for å unngå det.

Det første rådet til deg som vil unngå irritert hud etter barbering, er å aldri barbere på tørr hud. Gjør du det, er det antageligvis dette som er årsaken til den røde, nuppete huden.

Huden og hårene bør alltid fuktes godt før barbering – aller helst med varmt vann noen minutter i dusjen eller badekaret. Det kan også være en god idé å bruke en eksfolierende skrubb som forbereder huden for barbering ved å fjerne døde hudceller.

Bruk barberingsskum eller gel

barberingsguide venus kvinner.jpg
Flere typer barberblader har innebygget gel, slik at du enkelt får god nok fuktighet i huden gjenom hele barberingen.

Dersom du ikke har en høvel med innebygd gel, bruker du en god barberingsgel som bidrar til å holde huden fuktig og lar barberingsbladene gli uten motstand.

Bør du barbere med barberskum eller gele? Dette er forskjellen 

Avslutt alltid barberingen med å skylle huden godt med kaldt vann og klapp så huden tørr. Etter barberingen er det viktig å smøre med en fuktighetsgivende krem eller bodylotion, for å unngå tørr og kløende hud.

Flere barberblader gir mindre irritasjon

Jo flere blader høvelen har, desto mildere oppleves barberingen på huden. Med tre eller fem barberblader blir det mye mindre irritasjon enn dersom høvelen bare har ett eller to blader. 

Flere barberblader betyr i tillegg at barberingen er unnagjort med færre drag over huden, og fordi du ikke trenger å dra høvelen over samme sted gang på gang, reduserer du også risikoen for irritert hud.

Produktene som tar vare på huden

gillette-kopi.png

 

Er du usikker på hvilke barberprodukter du bør velge? Gillette har en rekke produkter for deg som er opptatt av kvalitet og som ønsker produkter som varer lenge, uten at det går på bekostning av resultat og komfort. Med sylskarpe blader og vannaktiverte komfortbånd er Gillette-høvlene i tillegg spesialdesginet for å gi god gli, og samtidig beskytte huden mot rifter, kutt og irritasjon. 

Barberhøvelen som vasker ansiktet 

Gillette nyheter-kopi.png

 

Tidligere i år lanserte Gillette en ny serie barberprodukter under navnet Gillette Labs i KIWI. Serien tilbyr blant annet verdens første barberhøvel med eksfolieringsteknologi innebygd i håndtaket, som enkelt forklart gjør at smuss og rusk fjernes før barberbladene passerer. 

I samme serie ble det også lansert en barbergel under navnet Gillette Rapid Foaming shave gel. Denne virker avkjølende og bidrar til å beskytte huden under barbering. Produktet er i tillegg helt uten fargestoffer og alkohol, og passer dermed utmerket for dem med sesitiv hud. 

Se vår barberingsguide: 

Dette er forskjellen på barberhøvler for kvinner 

Dette er forskjellen på barberhøvler for menn 

Det kan også være smart å gi huden noen dagers pause mellom hver barbering. 

Bytt barberblader oftere

Husk dessuten å sjekke bladene på høvelen din ofte. Sløve blader er en av hudens verste fiender. Et sløvt blad er langt mindre effektivt, og du ender kanskje med å dra i hårene i stedet for å kutte over dem. Husk også at høvel og blader må holdes rene. Skyll bladene mellom hvert drag og tørk blader og høvel før du legger det bort til neste gang. 

Sjekk hvor ofte du bør bytte barberblader her

Når bør du la være å barbere?

Hvis du har et åpent sår, utslett eller irritert hud av andre årsaker, er det lurt å vente med barbering til huden har blitt bra igjen. Sår eller skadet hud har en økt risiko for infeksjon dersom du uheldigvis kutter deg under barberingen.  Du bør også unngå å barbere over inngrodde hår frem til irritasjonen har gitt seg.