Billig og bra hårpleie hos KIWI

Fem enkle grep for å unngå tørt hår

Fem enkle grep for å unngå tørt hår om vinteren

Tørt og statisk hår er et sikkert vintertegn, men heldigvis er det hjelp å få. Her får du Define-frisørens fem beste tips til hvordan du enkelt bevarer en frisk og sunn hårsveis gjennom vinteren.

Den norske høsten og vinteren kan være hard kost for både hud og hår, og du er neppe alene hvis du føler at årstiden preges av mange dårlige hårdager. Kjølig vær, tørr luft og kald vind kan sette selv den fineste frisyre på prøve, og det hjelper heller ikke at vi daglig pakker oss inn i luer, store skjerf og tunge vinterjakker. Heldigvis er det hjelp å få.

Det er nemlig verken vanskelig eller tidkrevende å holde håret i sjakk gjennom vintersesongen. Dyrt trenger det heller ikke være, og kjøper du hårprodukter fra Define i perioden 13. september til 3. oktober, er du i tillegg med på å støtte en god sak. Sammen med Orkla Home & Personal Care donerer KIWI nemlig 2,50 kr per Define-produkt som selges – hele summen går uavkortet til Kirkens Bymisjons arbeid for et varmere samfunn. Du kan lese mer om kampanjen og alle merkevarene som er med her.

Her får du frisørens beste tips til hvordan du unngå tørt hår:

1: Beskytt håret

Det høres kanskje ut som en selvmotsigelse, men et enkelt tips for å unngå tørt og vanskelig vinterhår er å bruke lue. I tillegg til å beskytte håret mot kulde og vind, passer luen på at hodebunnen ikke blir tørr og sår.

– Håret blir ikke nødvendigvis pent av luebruk, men beskyttelse er viktig for å holde håret sunt og friskt. Ønsker du å unngå luesveis, kan du ta et silkeskjerf over håret før du tar på luen. Da slipper du floker og elektrisk hår, forteller leder for Defines frisørteam, Lise Holm-Glad.

Hun anbefaler i tillegg å unngå luer i syntetiske stoffer og heller velge organiske og pustende materialer som ull eller bomull.

– Et snedig triks er å spraye innsiden av luen med litt hårspray. Da unngår du at håret står rett opp når du drar den av, sier hun.

Hvis håret ditt lett blir elektrisk, kan du gni litt balsam eller en leave-in kur i håndflaten og stryke det forsiktig gjennom lengdene i håret. Er håret ekstra vanskelig hjelper det også å bruke hårspray.

Husk lue i vinter.
Husk lue i vinter.

2: Dropp hårvasken

Å droppe den daglige hårvasken høres kanskje ikke så fristende ut, men det kan faktisk gjøre underverker for håret ditt. Kutter du antallet hårvasker ned til to-tre ganger i uken, får nemlig hodebunnen mer hvile, og derfor muligheten til å produsere mer av sine naturlige og fuktighetsgivende oljer. Disse oljene hindrer at hodebunnen blir tørr og sår. Da blir håret mindre fett og statisk på sikt.

– Og hvorfor ikke bruke en hårkur en gang i uken? Vask håret og ta kur på kvelden, så slipper du å tørke det om morgenen, forteller Holm-Glad.

Avslutt gjerne hårvasken med å påføre en liten dæsj balsam blandet med mousse i fuktig hår. Dette demper frizz og motvirker statisk hår.

3: Ikke gå ut med vått hår

Det er heller ikke bra for håret og hodebunnen å gå utendørs med vått hår når det er kaldt.

– Går du ute med vått hår når det er kaldt, kan håret ditt fryse til is. Dette er ikke bra for håret eller hodebunnen. Det er heller ikke anbefalt å pakke vått hår inn i en lue, fordi det lettere floker seg og brekker da, sier Holm-Glad.

Vil du vaske håret før du skal ut om morgenen, bør du derfor sette av tid til å føne det før du utsetter det for kulde.

4: Gå til frisøren

Jevnlige frisørbesøk anbefales hele året, men kanskje spesielt om vinteren når håret utsettes for ekstra ruskete vær og store temperaturforandringer.   

– Det er et godt råd å spandere på seg en tur til frisøren iblant, slik at du får klippet tuppene dine regelmessig. Dette er bra for håret ditt og føles i tillegg godt for deg, forteller Holm-Glad.

Jevnlige frisørbesøk anbefales året rundt, men kanskje spesielt om vinteren.
Jevnlige frisørbesøk anbefales året rundt, men kanskje spesielt om vinteren.

5: Velg sjampo og balsam med mye fuktighet

Define Moroccan Argan Oil-serien er laget med 100% ren arganolje som er rik på fukt
Define Moroccan Argan Oil-serien er laget med 100% ren arganolje som er rik på fukt

Når det blir kaldere ute, og vi begynner å skru opp varmen inne, blir håret mer statisk.

– Den tørre luften påvirker både hud og hår og gjør at håret blir tørt og statisk, men dette problemet er det ganske enkelt å løse, sier Holm-Glad.

Det beste du kan gjøre for både tørt hår og tørr hud er å tilføre fuktighet.

– Velg derfor en sjampo og balsam med masse fuktighet. Define Moroccan Argan Oil-serien inneholder 100% ren arganolje som tilfører rikelig med fuktighet og pleie, og er derfor et perfekt alternativ om vinteren, forteller hun.

Frem til 3. oktober 2021 kan du som KIWI-kunde være med på å støtte Kirkens Bymisjons viktige arbeid for et varmere samfunn hver gang du kjøper hårprodukter fra Define. For hvert produkt du kjøper går 2,50 kr uavkortet til Kirkens Bymisjon, uten at du som kunde betaler noe mer. 

Les mer om kampanjen her.