Seks smarte kjøkkentips

Her er grunnen til at du bør legge tørkepapir i grønnsaksskuffen

Kjenner du deg igjen i at grønnsaksskuffen ofte kan være et av de mest utfordrende områdene i kjøleskapet å holde liv i?

Ikke bare er innholdet i skuffen ofte gjemt bort i nederste del av kjøleskapet ditt, og dermed lett å glemme. Det er jo også slik at det er en del frukt og grønnsaker som rett og slett ikke skal ligge i kjøleskapet. Det gjelder blant annet modne tomater, avokado og bananer.

Men mange har helt sikkert opplevd at grønnsaksskuffen også har tatt livet av frukt og grønt som hører hjemme der. En av grunnen til dette kan være at vann eller fukt fra grønnsakene samler seg i bunnen av skuffen, og fører til at resten av innholdet i skuffen blir vassent og raskere dårlig.

Slik unngår du for tidlig grønnsaksdød

Dette kan du ifølge BAMA unngå ved å legge tørkepapir i bunnen av skuffen, slik at dette kan trekke til seg fuktigheten og forlenge holdbarheten på frukten og grønnsakene dine.

Bruker du et kjøkkenpapir som ikke loer, unngår du at det setter seg fast små biter av papir på maten eller flater du tørker over. Edet Torky er en av variantene du med fordel kan bruke også til å tørke av kjøtt og grønnsaker.
Bruker du et kjøkkenpapir som ikke loer, unngår du at det setter seg fast små biter av papir på maten eller flater du tørker over. Edet Torky er en av variantene du med fordel kan bruke også til å tørke av kjøtt og grønnsaker.

Tørkepapir har flere smarte bruksområder enn bare å tørke hender og kjøkkenbenk med. Hvis du velger en type tørkepapir som ikke loer, kan du også bruke dette til å tørke bort vann fra grønnsaker og kjøtt før det skal stekes.

Det kan også brukes til å fjerne overflødig fett fra mat før servering, for eksempel ved å legge litt tørkepapir under en kylling eller litt bacon på en tallerken og la papiret absorbere fettet før du serverer maten.

Viktig: Tørkepapir skal alltid kastes i søpla, ikke i do.

5 andre ting du kan bruke tørkepapir til:

  1. Skal du lage tzatziki uten matyoghurt, kan du bruke lofritt papir som filter og sile ut noe av vannet for å få den vanlige yoghurten tykkere.
  2. Du kan trakte kaffe gjennom tørkepapir som ikke loer hvis du er tom for kaffefilter.
  3. Fjerne stearin fra duken: Et tips fra Lotus Torky er å legge litt papir over duken og presse på med et strykejern på lav varme. Varmen får stearinen til å absorberes over på papiret. Men pass på at du ikke står for lenge eller har for høy temperatur slik at det blir svimerker på duken!
  4. Pusse vinduer: Bruk tørkepapir til å tørke av glass og karmer både før og etter vaskingen. Du kan også bruke lofritt tørkepapir som Edet Torky til å vaske med, i stedet for tradisjonelle vaskekluter.
  5. Fjerne skjolder fra flater av børstet stål (bruk f.eks matolje og tørkepapir hvis du skal polere vekk skjolder fra en flate som er i kontakt med mat).