Kjøp Calluna hos KIWI

Nå får du kjøpt høstens favorittlyng hos KIWI

Har sommerblomstene begynt å henge med hodet? Da er det på tide å bytte de ut med mer standhaftige planter som tåler høstens kjølige netter og setter farge på de litt gråere dagene.

Høsten står for tur. Det betyr at vi må omstille oss fra en varm og deilig sommer, til en kjøligere årstid. Men fargerik kan den fortsatt være! Når blomstene i blomsterkassene våre begynner å henge med hodet er tid for å bytte de ut med noen mer standhaftige buskvekster. Da er Callunaen perfekt.

Hva er Calluna?

Du kjenner den kanskje igjen fra når du har vært på skogsturer, men Callunaen er også en svært populær husplante som gjør seg både i vinduskarmen og på trammen. Calluna er i tillegg en av våre viktigste lyngplanter da den er en essensiell honningplante for blant annet bier. Den ble dessuten kåret til Norges nasjonalplante av NRK i 1976 - enda en god grunn til å pynte opp Calluna.

En plante du kan ha hele året

Callunalyng er en plante som trives i sur og fuktig jord, så nå du har plantet den er det viktig å sørge for at jorden ikke tørker ut mellom hver vanning. Husk å legge til rette for god drenering så planten ikke blir stående i vann og råtne.

Slik steller du Calluna

Dette er en lettstelt plante som trives på solrike plasser. Som for eksempel på terrassen, ved inngangspartiet eller i vinduskarmen. Callunaen er flerårig og overlever vinteren, så du kan dekorere inngangspartiet når våren kommer.