Fire tips som gjør oppvasken enklere og renere

oppvaskmaskin med skitne tallerkener zalo maskinrens

Det finnes mange myter om oppvasken og hvordan du kan få den renest mulig, men også en del fakta du kanskje ikke har fått med deg i jakten på en glansfull tallerken. Her har du fire tips som sørger for at oppvasken din blir enda renere.

1. Oppvasken må ikke skylles først
Du trenger ikke å skylle oppvasken før du stabler den inn i oppvaskmaskinen. Faktisk kan du ende opp med å sløse mye vann ved å gjøre dette. Det som derimot er viktig, er at du fjerner alle matrester før du plasserer tallerkener og bestikk inn i oppvaskmaskinen. Går det lang tid mellom hver gang du kjører oppvaskmaskinen, kan du kjøre et skylleprogram for å unngå vond lukt.

2. Hvordan du stabler oppvasken spiller en rolle
For å få en ren oppvask er det viktig at skyllearmene treffer riktig. Derfor bør du stable slik oppvaskmaskinen foreslår plassering. Bunnstativet er for tallerkener og kjeler. Toppstativet er for glass og mindre boller, mens bestikket enten plasseres i topp eller bestikkurven. Pass på at glass og boller ikke blir stående så de samler vann.

3. Du kan fint fylle oppvaskmaskinen helt full
Du bør selvsagt ikke overfylle oppvaskmaskinen, men det er faktisk mer effektivt og energibesparende dersom du fyller oppvaskmaskinen. Det som er viktig er at det ikke er noe som blokkerer spylearmene, for da blir ikke oppvasken helt ren.

4. Maskinen må renses jevnlig
En oppvaskmaskin som går daglig eller flere ganger om dagen, vil få en oppsamling av matrester, fett og bakterier. Derfor er det viktig å rense oppvaskmaskinen med jevne mellomrom, særlig i perioder som jula – der tallerkenene fylles med mye god (og feit) julemat og oppvaskmaskinen blir fortere skitten. Da kan det være lurt å bruke Zalo Maskinrens i tillegg til Zalo maskinoppvask. Da kan du nemlig rense maskinen samtidig som den vasker opp, og det er smart i perioder der oppvaskmaskinen sjelden står tom.

Zalo Maskinrens renser maskinen mens den vasker.
Zalo Maskinrens renser maskinen mens den vasker.

Ta ut filteret som ligger i bunnen av maskinen og rens med lunkent vann. Er filteret veldig møkkete, kan du skrubbe det rent med en oppvaskbørste. Når filteret er rent plasserer du én tablett Zalo Maskinrens i bunnen av oppvaskmaskinen, og én tablett Zalo Maskinoppvask i doseringskammeret. Fyll opp maskinen og kjør et normal- eller intensivprogram uten forvask.

God vask!