Grønne vaskeprodukter hos kiwi

Slik vasker du like effektivt og mer miljøvennlig - uten at du merker det

Med like effektive produkter som tidligere, har du kanskje ikke merket at produktene du bruker daglig har blitt mer miljøvennlige? Det betyr at du kan fortsette å bruke favorittene dine, samtidig som du får en grønnere hverdag.

Stadig flere unge nordmenn stiller høye krav til merkevarer i dag, og ønsker seg flere og mer bærekraftige produkter å velge mellom når de handler.

I KIWI har vi alltid sagt at «grønnfargen vår forplikter». Vi jobber stadig med å finne mer miljøvennlige løsninger, både som dagligvarekjede og i samarbeid med våre leverandører.

KIWI ble i 2018 kåret til Norges mest bærekraftige dagligvarekjede. Vi har flere miljøbutikker, ingen av produktene vi selger i våre butikker inneholder mikroplast og vi skal fjerne 200 tonn plast fra våre frukt og grønt-avdelinger innen 2020. Dette er bare noen av våre tiltak for en mer bærekraftig hverdag.

KIWI-sjef Jan-Paul Bjørkøy viser frem KIWIs gjenbruksnett.
KIWI-sjef Jan-Paul Bjørkøy viser frem KIWIs gjenbruksnett.

Orkla er en av KIWIs mange leverandører som også jobber for å bli en enda mer bærekraftig aktør. De har allerede gjennomført flere gode tiltak, noen av dem kan du lese om her:

Klesvasken har blitt grønnere

Alle tøyvaskflaskene består av 100 prosent resirkulert plast og kan naturligvis resirkuleres.
Alle tøyvaskflaskene består av 100 prosent resirkulert plast og kan naturligvis resirkuleres.

Norges mest populære merkevarer innen tøyvask, OMO, Blenda og Milo, har i 2018 gjort et kjempeløft på flaskene uten at du har merket det. Alle tøyvaskflaskene består nå av 100 prosent resirkulert plast og kan naturligvis resirkuleres, slik at du skal kaste dem i plastavfall.

Årlig blir det solgt omtrent tre millioner flasker, noe som betyr at drivhusgassutslippet reduseres med 81 prosent. Overgangen til resirkulert plast sparer miljøet for hele 542 fat med råolje i året.
Husk å skylle flaskene før du kaster dem i plastavfallet.

Husvasken har blitt grønnere

Jif relansert Jif Universal, Jif Kjøkken og Jif Baderom uten unødvendige ingredienser.
Jif relansert Jif Universal, Jif Kjøkken og Jif Baderom uten unødvendige ingredienser.

Også innen rengjøring i hjemmet har flere gode tiltak blitt gjennomført. Jordan Easy Wipes har i 2018 blitt relansert og er 100 prosent komposterbare. Det vil si at de skal kastes i matavfall, for de brytes faktisk like raskt ned som et bananskall.

Etter at forbrukere uttrykte bekymring for sin egen trygghet ved bruk av sprayer på grunn av ingrediensene og innånding av spraytåke, har Jif relansert Jif Universal, Jif Kjøkken og Jif Baderom. Produktene beholder den gode effekten, men alle de unødvendige ingrediensene er fjernet og spraytåken er kraftig redusert.

En grønn suksess: Klar

Klar-produktene inneholder ikke fargestoffer, de er Svanemerket og veganske
Klar-produktene inneholder ikke fargestoffer, de er Svanemerket og veganske

Det nyeste tilskuddet innen vask og rengjøring, Klar, ble raskt en favoritt blant nordmenn. Klar er et effektivt, smart og grønnere alternativ. Produktene er bærekraftige og inneholder nøye utvalgte ingredienser, uten unødvendige kjemikalier.

Flaskene er selvfølgelig laget av 100 prosent resirkulert plast, som kan brukes om og om igjen. I tillegg til at produktene ikke inneholder fargestoffer, er de Svanemerket og veganske.