Slik får du frisyren til å sitte hele dagen

Sitter frisyren som et skudd når du reiser hjemmefra, men sklir fra hverandre i løpet av dagen? Med riktig teknikk og riktige produkter får du håroppsettet til å vare. Se frisørens beste tips her!

Ulike hårtyper kan kreve ulik type behandling, men hvilken behandling skal du velge når du skal sette opp håret for langvarig hold? Lise Holm-Glad har vært leder for Defines frisørteam siden starten av 2002, og har ansvar for frisørtester av alle Define-produktene som blir til. Hun kan fortelle at nøkkelen til en fast, langvarig og flott frisyre først og fremst ligger i forberedelsene du gjør.

Tynt, tykt, tørt, fett eller flatt hår?

Når du skal sette i gang forberedelsene så er det viktig å ta hensyn til nettopp din hårtype for best mulig resultat. I første steg av forberedelser inkluderes gjerne en hårvask, og Lise har gode tips til ulike hårtyper.

Lise Holm-Glad, Leder for Defines frisørteam

Tynt, fint eller flatt hår

Volumgivende eller styrkende sjampo fungerer godt for tynt, fint eller flatt hår. De gjør ikke håret så mykt og glatt som fuktighetsgivende sjampo gjør, og er derfor bedre for å få volum og god tekstur før du skal style håret.

Tykt eller tørt hår

Har du tykt og tørt hår med naturlig volum er fuktighet- og glansgivende sjampo det rette valget.

Fet hodebunn med tørt og slitt hår

Mange har fet hodebunn med tørt og slitt hår, og da kan det være fristende å bruke sjampo med fuktighetsgivende eller glansgivende pleie. Her bør en da velge en sjampo som egner seg for fet hodebunn og heller velge balsam med fuktighet, men kun i lengdene.

Kløende og irritert hodebunn
Velg sensitiv sjampo og bruk balsam kun i lengdene.

Når hårvasken er fullført, er Define Extreme Hold Hairspray og Original Dry Shampoo alt du trenger for en langvarig og fast frisyre.

Enkel festflette som sitter hele dagen

Hårvask er fullført, og neste steg er å velge en lekker frisyre med langvarig hold for anledningen. Denne fletten egner seg spesielt godt til festligheter der frisyren skal holde hele dagen, som konfirmasjon eller bryllup. Og med riktig bruk av produkter og litt øvelse får du en flott flette som sitter som et skudd fra morgen til kveld.

Steg 1:

Spray Define Dry Shampoo ved røttene og rufs godt til for å skape volum.

Steg 2:

Del opp håret i en hestehale øverst på hodet. Fest hestehalen du har laget i en klype fremover, mens du henter en ny seksjon av håret til en ny hestehale.

Steg 3:

Del den første og øverste hestehalen i to, og trekk den underste hestehalen over og frem, fest i en klype.

Steg 4:

Sett strikk på den øverste delte seksjonen av håret, mens den underste delen ligger i klype over.

Steg 5:

Gjenta prosessen hele veien ned, og end frisyren i en strikk. Dra godt i hver seksjon av fletten for å skape en mer rufsete look.

Steg 6:

Bøy fletten på innersiden og fest med spenner

Steg 7:

Bøy fletten inn nederst og fest med spenner. Spray over frisyren med Define Extreme Hold Hairspray, og voila! Festfrisyren er på plass, og du kan feire deg gjennom dagen uten å være bekymret for frisyren.