Den store bind og tampong-guiden

Slik velger du riktig i butikkens minst populære hylle

Sannsynligvis vil vi alle en gang stå der. Enten du er søster, venninne, mann eller ute i eget ærend; rådvill foran hyllene med det overveldende utvalget av bind og tamponger.

For det er jo ofte slik, at selv om dette er den mest naturlige ting i verden, er det veldig mange som ikke ønsker å bruke mer tid enn nødvendig mens man studerer innholdet i hyllene med truseinnlegg, bind og tamponger.

Og det kan fort bli en del turer, for i gjennomsnitt bruker kvinner 11.000 bind og tamponger i løpet av livet!

 Det kan være flere grunner til dette. Menstruasjonen oppleves veldig privat og ved å handle disse produktene kan en føle at en avslører noe en vil holde hemmelig.  For de yngste jentene tar det tid å venne seg til blødningene og en del kan også være usikre på hvilke bind/tamponger som passer når i blødningsfasen, sier hun.

Dette er sannsynligvis også mye av grunnen til at mange trolig bruker feil intimprodukter, både når det gjelder størrelse, sugeevne og bruksområder.

Slik velger du riktig bind eller tampong

For å unngå at du trenger å bruke lenger tid på bind- eller tampongkjøpet enn du føler deg komfortabel med (gjelder også kjærester/venninner/søsken utsendt med handlelapp i hånden), har vi satt opp denne enkle guiden.Slik kan du finne ut av hvilket produkt som er mest riktig for deg, FØR du går i butikken neste gang.

Husk at oversikten under er overordnet, og ingen fasit. Det er godt mulig at det er andre alternativer som passer godt til deg, men denne oversikten kan hjelpe deg et stykke på vei hvis du ikke helt vet hvor du skal begynne, eller lurer på om du har valgt helt riktig.