Jenny Skavlan X Pierre Robert hos KIWI

Visste du at det både er mer miljøvennlig og praktisk å kjøpe undertøy hos KIWI?

Med redesigner Jenny Skavlan på laget, gjør Pierre Roberts undertøyskolleksjon til dame, herre og barn det både enkelt og rimelig å handle mer bærekraftig hos KIWI.

- Undertøy kan virke som små plagg i det store bildet, men det er plagg vi kjøper nye og vi eier ofte mange sett. Derfor er miljøhensynet kjempeviktig, fra materiale til produksjon og pakning, forteller administrerende direktør Tine Hammernes Leopold i Pierre Robert.

Det er kanskje ikke noe du har tenkt så mye over, men i alle KIWI-butikker får du kjøpt rimelig kvalitetsundertøy til hele familien som er laget med omtanke for både mennesker og miljø. Flere og flere oppdager at det er praktisk å slippe den ekstra turen til en klesbutikk for å fylle på med nytt undertøy, når du får kjøpt både sokker og underbukser til mann, dame og barn i din lokale KIWI-butikk.

Undertøy designet av Jenny Skavlan

10. februar ble Pierre Roberts vårkolleksjon i samarbeid med Jenny Skavlan lansert i alle KIWIs butikker. Undertøysserien i økologisk bomull består blant annet av boksere, high waist- og stringtruser til kvinner i størrelse S til XL, og undertøy til barn fra størrelse 98 til 164.

Disse selges i alle KIWI-butikker: Slik ser Jenny Skavlans undertøykolleksjon fra Pierre Robert ut. Illustrasjonene på barneundertøyet har hun tegnet selv.
Disse selges i alle KIWI-butikker: Slik ser Jenny Skavlans undertøykolleksjon fra Pierre Robert ut. Illustrasjonene på barneundertøyet har hun tegnet selv.

Undertøyet til barn kommer også med dyremotiv, tegnet av Jenny Skavlan selv.

Et miljøvennlig valg

- Mitt samarbeid med Pierre Robert ser jeg på som en unik mulighet til å påvirke klesbransjen fra innsiden. I stedet for å lage enda en kolleksjon, påvirker jeg en eksisterende kolleksjon til å bli enda mer bærekraftig, sier Jenny Skavlan i en uttalelse i forbindelse med Pierre Robert-lanseringen.

Hun påpeker samtidig at undertøy er noe svært få av oss kjøper brukt.

- Jeg synes derfor det er superbra at det er behagelig og fresht undertøy i GOTS-sertifisert økologisk bomull tilgjengelig i matbutikken.

Jenny Skavlan ser på Pierre Robert-samarbeidet som en mulighet til å påvirke klesbransjen fra innsiden.
Jenny Skavlan ser på Pierre Robert-samarbeidet som en mulighet til å påvirke klesbransjen fra innsiden.

Slik produseres plaggene

For Pierre Robert har bærekraftig produksjon vært noe de har jobbet målbevisst med de siste 15 årene. Alt fra valg av materialer, leverandører og produksjonsprosess er nøye vurdert og kvalitetssikret. Selv om plaggene lages på fabrikk, gjøres store deler av arbeidet for hånd.

- Det er viktig for oss at de som jobber hos våre leverandører har forsvarlige arbeidsforhold, og at ingen mennesker blir urettferdig utnyttet. Vi stiller strenge krav til både HMS og arbeiderrettigheter, understreker administrerende direktør Tine Hammernes Leopold i Pierre Robert.

For å bidra til større åpenhet i bransjen, deler de blant annet informasjon om fabrikkene de bruker. Pierre Robert opererer også med åpne leverandørlister.