Enkle sparetips når lommeboka er tynn i januar

Noen små, enkle grep på matfronten kan få deg gjennom den blakkeste måneden i året både sunn, mett og fornøyd.

For veldig mange av oss er økonomien litt ekstra trang i januar. Heldigvis er det ikke alltid veldig mye som skal til for å komme oss helskinnet gjennom den litt treige måneden. 

Slår et slag for havregrøten

Tine Sundfør er klinisk ernæringsfysiolog, og mener at noen måltider enkelt kan gjøres litt billigere uten at det går på bekostning av sunnhet, smak og næringsinnhold.

– Havregrøt er verdens billigste og beste frokost eller kveldsmat. I tillegg er det supersunt og metter godt. Betaglukanene i havre har også vist seg å senke kolesterolet, sier Sundfør.  

havregrøt.jpg
Klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør slår et slag for havregrøten.

JA til mer suppe

Ernæringsfysiologen heier også på supper til middag. Hennes personlige favoritt er linsesuppe med tomat og chili, men også tomatsuppe med kokt egg eller blomkålsuppe med noen skinkebiter faller inn under fullverdig middag hos Sundfør. Felles for alle er at de er billige, kalorifattige og sunne.

I tillegg blir det ekstra billig når du som KIWI PLUSS-kunde får 15% Trumf-bonus på alle grønnsakene til suppen!

Visste du at suppeoppskrifter er det vi søker mest etter i januar? Se alle våre oppskrifter på hjemmelaget suppe her. 

Bruk opp restene dine

Tine Sundfør er også forkjemper av å kaste mindre mat og bruke rester.

– Restene må merkes før de fryses ned, og det krever litt system i fryseren. Kaster du mye gammelt brød, kan det lønne seg å fryse det ned i skiver når det er fersk og bare ta opp det du trenger, foreslår ernæringsfysiologen.

Se flere tips her for hvordan du ser om maten i kjøleskapet og skapet fortsatt kan spises, selv om best før-datoen er passert.