Nyhet i KIWI

Bakehuset og Funkygine med nytt proteinbrød

Brødsamarbeidet mellom Bakehuset og treningsprofil Jørgine «Funkygine» Vasstrand har vært en suksess siden oppstarten. Nå finner du nyheten Funkygine Proteinbrød i butikkhyllene.

Mange nordmenn spiser brød til både frokost, lunsj og kvelds, og brød med mye protein er etterspurt blant de som ønsker mer proteinrik mat og alternativer til animalske proteiner. I over fire år har Bakehuset og Jørgine «Funkygine» Vasstrand samarbeidet om suksessene Fiberbrød og Fiberstykker og nå kommer nyheten Funkygine Proteinbrød.

– Suksessen ligger i produkter som er utviklet sammen, og som forbrukerne synes er gode og som er bra næringsmessig. Ved å lansere disse Funkygine Fiber-produktene har vi bidratt til at norske forbrukere har spist mer grove brød enn tidligere. Jeg er veldig stolt av det vi har klart å få til sammen, sier Gry Thomsen i Bakehuset.

Proteinbrød med 23 gram protein

Funkygine Proteinbrød er et lite og grovt brød med et høyt innhold av proteiner som du blir god og mett av. Ved å spise to middels tykke skiver får du i deg cirka 23 gram med protein.

Funkygine Proteinbrød er bakt med solsikke- og linfrø, og en høy andel av gresskarkjernemel, et mel som gir en karakteristisk rund, nøtteaktig smak. Gresskarkjernemel har en mørk brun farge med lett grønnskjær, noe som gir brødet en litt grønn nyanse. Brødet har en grovhet på 100 prosent.

– Det er utrolig kult at vi er en posisjon hvor vi kan utvide med enda et produkt. Jeg håper og tror at mange vil falle for Proteinbrødet. Det er smakfullt, næringsrikt og perfekt for de som ønsker litt ekstra proteiner gjennom brødmaten, sier Jørgine «Funkygine» Vasstrand til Bakehuset.

proteinbrod-nyhet-i-samarbeid-med-funkygine.jpg

Funkygine Proteinbrød er et dagsferskt brød som du finner i alle KIWI-butikker, utenom i Nord-Norge. Foto: Bakehuset

Kundene ønsker norsk brød

En forbrukerundersøkelse fra Opplysningskontoret for brød & korn fra 2023 viser at 60 prosent av forbrukerne legger stor vekt på at brødet er norsk når de handler.

Når du kjøper brød fra Bakehuset, Norges største bakehus, hos KIWI kan du være sikker på at det er både ferskt og norsk. Bakehuset baker brød hver natt slik at det er ferske brød og bakevarer i KIWI-butikken nær deg neste morgen. Noen oppskrifter er like, mens hvert bakeri også har sine egne lokale sorter.