Her er tre nye måter å bruke alkoholfritt øl på.
Alkoholfritt øl passer utmerket som drikke til maten eller som tørstedrikk, men drikken kan brukes til så mye mer. For eksempel i pannekakerøra...
1. Perfekte pannekaker
En boks Clausthaler Classic i røra gjør pannekakene dine både luftige og sprø. Når du i tillegg tilsetter en teskje bakepulver, får du både luftige og sprø pannekaker.
Husk å la røra svelle i en halvtimes tid. Da trekker melet til seg fuktigheten, og røra henger fint sammen.
Pannekaker
(6-8 pannekaker)
- 3 egg
- 1 boks Clausthaler classic (0,33)
- 3 dl hvetemel (gjerne grovt)
- 3 ts sukker
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 3 ss smeltet smør
Visp sammen egg og bland i Clausthaler. Mål opp mel, sukker, salt og bakepulver. Rør det tørre gradvis inn i det våte, så du får en klumpefri røre. La røren stå og svelle en halvtime. Justere med litt mer mel eller øl om røren kjennes for tykk eller tynn. Stekes i litt smør eller olje i middels stor panne på middels sterk varme.
2. Som smakstilsetning i mat
Øl kan brukes i maten som krydder eller som smakforsterker. Hva med å piffe opp din Chili con carne med alkoholfri øl for en fyldig og fin smak?
3. Alkoholfritt øl til baking
Som i annen mat tilfører øl brødet smak. I tillegg gir sukkeret i ølet en fin og sprø skorpe. Alkoholfritt øl kan brukes som væske, sammen med vann, i bakverk. Det forenkler gjæringsprosessen og gjør baksten mer luftig.
- Oppskrift på brød med øl på Godt.no
Slik velger du «riktig» alkoholfri øl
Som du ser kan alkoholfritt øl være en «hemmelig» ingrediens i flere tradisjonelle matretter. Drikken er selvfølgelig aller mest brukt som tilbehør til maten, ikke bare i.
Visste du at også de forskjellige typene alkoholfritt øl har forskjellige bruksområder akkurat som vanlig øl. Her ser du en liten guide over forskjellige Clausthaler-typer som selges hos KIWI. Tipsene til hva drikken passer sammen med har en sammenheng med korn- eller øl-typen, så disse anbefalingene gjelder også for andre ølmerker: