Er dette de mest undervurderte nøttene du får kjøpt?

Skal du plukke med deg nøtter neste gang du er i butikken, bør du velge pecannøtter, macadamianøtter og paranøtter.

– Pecannøtter er etter vår mening en av de mest undervurderte nøttene. Den er kjempegod, og vi reiser til Sørøst-USA for å finne den, sier innkjøpssjef i Den Lille Nøttefabrikken, Baard Flatland.

Han forteller at Den Lille Nøttefabrikken henter nøtter fra stort sett alle kontinenter på jordkloden.

– Dette er ikke fordi vi gjerne vil reise så langt av gårde, men de beste jordsmonnene og forutsetningene for ulike nøttetyper er på ulike steder i verden, sier han. 

Bli med på innsiden av Den Lille Nøttefabrikken:

Eksotisk og sunn 

En annen nøtt Flatland gjerne vil trekke frem, er paranøtten. Dette er den mest eksotiske nøtten Den Lille Nøttefabrikken har i sitt sortiment. 

– Den vokser i Amazonas-jungelen og inneholder helt unike næringsstoffer, som vi ikke finner i andre nøtter, sier han.

Paranøtter er blant annet proppfulle av antioksidanten selen, og det skal ikke mer enn et par nøtter til for å dekke dagsbehovet til et voksent menneske.

Nøttenes dronning

Den siste nøtten du anbefales å legge i nøtteskålen din, er macadamianøtten. 

– Macadamianøtten kalles ofte for dronningnøtten, og det er ikke uten grunn. Den smaker fantastisk og har en nydelig konsistens, sier han.

Den Lille Nøttefabrikken henter i hovedsak sine macadamianøtter fra Sør-Afrika, der de har unge trær og perfekt klima. Dermed får du som kjøper nøttene den samme gode smaken hver eneste gang. 

Liten, men stor nok

– Den Lille Nøttefabrikken er ikke verdens største fabrikk, men den er stor nok til at vi kan sikre god og jevn kvalitet, sier Flatland.

Fabrikken i Fredrikstad har rundt 30 dedikerte medarbeidere som daglig har fokus på at de nøttene som kommer ut til din nærmeste KIWI-butikk skal være det aller beste.

Hos KIWI kan du velge mellom forskjellige nøtteblandinger i alle butikker. I tillegg har du mulighet til å plukke dine egne nøtter i løsvekt fra Den Lille Nøttefabrikken i nesten alle av våre butikker.