Denne pizzanyheten fra Peppes er best i test!

Peppes Pizza sine nye frossenpizzaer imponerer ekspertene.

En av årets store pizzanyheter er Peppes sine frossenpizzaer, som du finner i din lokale KIWI-butikk i to varianter: Peppes Pizza Triple Meat med skinke, pepperoni og kjøttboller, og Peppes Pizza Downtown Pepperoni med ananas.

Full pott i Dagbladets smakstest

Bunnen til Peppes sine frossenpizzaer forstekes i en manuell vedfyrt stenovn. Veden som brukes er eik og bøk, og aromaen er med og setter smak på bunnen.

Peppes Pizza Triple Meat og Downtown Pepperoni fikk terningkast 6 og 5 av Dagbladets smakspanel da de testet ut de kommende nyhetene.

Peppes Pizza Triple Meat med skinke, pepperoni og kjøttboller, og Peppes Pizza Downtown Pepperoni med ananas, finner i din lokale KIWI-butikk.

Triple Meat var den som fikk full pott i testen hos Dagbladet, og tilbakemeldingen var enestående. Den sprø bunnen falt ekstra godt i smak.

– Denne får toppscore for god og sprø bunn og fin friskhet. Her tror jeg mange kunne latt seg lure til å tro at den er en fersk pizza, sier eksperten i artikkelen hos Dagbladet.

Tips til litt sunnere pizzamiddag

I en tidspresset hverdag er det mange som tyr til frossenpizza for å få middagen i havn.

– Selv om pizza ikke akkurat er helsekost, så er det et sunnere alternativ enn om man hadde valgt pølse i brød, iallfall hvis du pimper pizzaen med litt ekstra grønnsaker, sier klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør.

Klinisk ernæringsfysiolog, Tine Sundfør, er også en av dem som fort kan spise et pizzastykke for mye. Men hun anbefaler å servere en salat til for å få heve næringsinnholdet.

– Legg på litt frisk basilikum og noen skiver med rødløk før du steker den. Da hever du smaken og næringsinnholdet! Serverer du pizzaen med en grønn salat til, så hever du næringsinnholdet enda mer.

I stedet for å sette hele pizzaen inn i ovnen med en gang, kan man brekke den i to eller fire i frossen tilstand og fryse ned resten. Da «risikerer» du ikke å ta et ekstra stykke. Noe som er fort gjort når man har litt pizzarester. Selv de mer helsebevisste av oss kan gå på den «smellen».

Sundfør røper at akkurat dette er en av hennes egne største laster.

– Jeg har veldig lett for å spise et stykke for mye hvis det er litt til overs, og da blir jeg så innmari mett! Å lage passelig mengde mat er et godt tips, sier hun.