Hvert tygg gjør en forskjell

KIWIs kunder bidro med 127 286 kr til Chew for Change i fjor

Visste du at du kan være med på å bedre barns tannhelse bare ved å tygge tyggegummi? Det siste året har våre kunder bidratt med 127 286 kroner på denne måten.

Å tygge tyggegummi etter måltidet hjelper til med å rense tennene og gi deg frisk pust, men det er ikke den eneste fordelen det kan gi. 

Hver gang du kjøper en pakke med EXTRA tyggegummi hos KIWI, bidrar du med økonomisk støtte som går til bedre tannhelse for tusenvis av barn i Botswana.

Viktig støtte 

MARS Norge støtter SOS-barnebyers arbeid. Tannhelseprosjektet i Botswana er en stor del av støtten, men MARS støtter også SOS-barnebyers arbeid med å styrke utsatte familier.  

Bare det siste året har KIWIs kunder sørget for at det ble donert 127 286 kroner til prosjektet, basert på salg i butikkene. Siden prosjektet startet i 2013 har norske tyggegummityggere bidratt med over 9,6 millioner kroner til Chew for change-kampanjen totalt. Samlet har vi i Norden og Irland donert over 36 millioner kroner. 

Chew for change_bilde 1.jpg
Barna får undervisning i tannhelse både på skolen og hjemme.

To ganger og to minutter 

Pengene som er samlet inn siden oppstarten, har bidratt til at mer enn 364 310 barn i Botswana har fått opplæring i hvordan de kan ta vare på tennene sine. Dette i et område der andre utfordringer gjerne får mer fokus, og tannhelsen derfor blir nedprioritert. 

Chew for change-prosjektet gir lærerne den nødvendige kompetansen de trenger for å kunne veilede barna i hvordan de skal pusse tennene og ha god munnhygiene.   

Null hull 

Hull i tennene kan i stor grad forebygges med kunnskap og gode tannstellevaner. Det gjelder derfor å nå ut til mange, noe som er mulig ved at man også lærer opp barnas foreldre og lærere. 

Det å forsikre seg om at så mange barn som mulig vokser opp med god munnhygiene og gode tannpussvaner er viktig for fremtiden. God tannhelse handler nemlig om mer enn å unngå hull i tennene. Det handler også om å ikke ha vondt og om å tørre å smile uten å være redd for å åpne munnen.  

Chew for change_bilde 2.jpg
Det blir ikke hull i en tann som er ren.

Alle tall i denne artikkelen er kommunisert til KIWI av Mars.