Hvert tygg gjør en forskjell

Denne tyggegummi-favoritten bidrar til bedre tannhelse over hele verden

Visste du at du kan hjelpe tusenvis av barn bare ved å tygge en tyggegummi etter hvert måltid?

Å tygge tyggegummi etter måltidet hjelper til med å rense tennene og gi deg frisk pust, men det er ikke den eneste fordelen det kan gi.

Hver gang du kjøper en pakke med EXTRA tyggegummi hos KIWI, bidrar du også til bedre tannhelse for tusenvis av barn i Botswana og Ghana.

Viktig støtte

For hver bit EXTRA du tygger, bidrar du nemlig til at Mars Norge donerer 1 øre til SOS-barnebyer og barns tannhelse i de to afrikanske landene. 

Så langt har norske tyggegummityggere bidratt med 4,3 millioner kroner til Chew for change-kampanjen. Samlet har Norden donert hele 18,4 millioner.

Barna får undervisning i tannhelse både på skolen og hjemme.

To ganger og to minutter

Pengene som er samlet inn siden prosjektet startet i 2013, har bidratt til at 185 000 barn i Botswana og Ghana har fått opplæring i hvordan de kan ta vare på tennene sine. Dette i et område der andre utfordringer gjerne får mer fokus, og tannhelsen derfor blir nedprioritert.

Gjennom «Chew for change» får barna utdelt sin egen tannbørste og tannkrem slik at de under veiledning kan lære seg de samme gode tannstellvanene som vi her hjemme har lært av våre foreldre. Som oss lærer også de at det er nødvendig å pusse tennene to ganger daglig og to minutter hver gang.

Null hull

Ifølge WHO har 60-90 prosent av alle skolebarn i verden hull i tennene, og dette kan i stor grad forebygges med kunnskap og gode tannstellevaner. Det gjelder derfor å nå ut til mange, noe som er mulig ved at man også lære opp barnas mødre og lærere.

Det å forsikre seg om at så mange barn som mulig vokser opp med god munnhygiene og gode tannpussvaner er viktig for fremtiden. God tannhelse handler nemlig om mer enn å unngå hull i tennene. Det handler også om å ikke ha vondt og om å tørre å smile uten å være redd for å åpne munnen. 

Det blir ikke hull i en tann som er ren.