Miljøvennlig emballasje hos KIWI

Dette mener KIWIs kunder om rømme i pappbeger

TINE og KIWI er snart ferdige med prøveperioden for rømme i pappbeger i alle landets KIWI-butikker. Et engasjert publikum har allerede bidratt til forbedringer på produktet.

Fra midten av september har du kunnet finne TINE lettrømme i pappbeger hos KIWI. Begeret skal testes ut frem til desember, og hvis de nye pappbegrene blir godt mottatt, er målet å gå over til papp på hele 50 millioner begre.

Både ris og ros fra kundene

Merkeutvikler Camilla Heggelund i TINE er fornøyd med testperioden så langt.

– Utviklingen i salget er veldig positivt, og vi merker at mange er nysgjerrige på den nye emballasjen, forteller hun.

Heggelund forteller at de har mottatt både ris og ros fra kundene, og at begge deler har vært svært verdifullt i denne perioden.

– Målet med testperioden er nettopp å få disse tilbakemeldingene. Dersom det nye rømmebegeret ikke fungerer i hverdagen til folk, er det faktisk ikke bærekraftig lenger. Vi må ha hjelp til å bli bedre, og tilbakemeldingene vi får er uvurderlige, understreker hun. 

Må vite at det fungerer

En av tilbakemeldingene TINE har fått fra kundene, er at noen av forseglingene sitter for hardt på begeret. Dette er viktig informasjon de tar med seg i arbeidet med å gjøre produktet bedre.

– Vi håper vi får flere tilbakemeldinger i den tiden som gjenstår av testperioden, slik at vi kan gjøre begeret enda mer funksjonelt. Det høres kanskje enkelt ut, men det er en stor overgang for meieriet som produserer rømmen å bytte emballasje, sier Heggelund, som har tro på at dette er neste generasjons emballasje.

– Men vi trenger å vite at produktet fungerer i transport, ute i butikken og ikke minst hjemme hos det norske folk i kjøleskapet og på kjøkkenbordet. 

Ønsker tilbakemeldinger

I Facebook-gruppen TINE Pappskaller kan alle gi tilbakemeldinger direkte til TINE.
I Facebook-gruppen TINE Pappskaller kan alle gi tilbakemeldinger direkte til TINE.

Dersom pappbegrene faller i smak blant forbrukerne, vil du i løpet av 2020 kanskje kunne kjøpe både rømme, kesam, creme fraiche og yoghurt i pappbegre. TINE vil da kunne redusere sitt plastforbruk med 500 tonn hvert eneste år, og vil være på god vei mot sitt mål om at all emballasje skal være bærekraftig og 100 prosent fornybar innen 2023.

– Jeg vil oppfordre alle som har tanker om pappbegeret til å melde seg inn i Facebook-gruppen Pappskaller. Her finner du siste nytt om arbeidet og kan selv komme med tilbakemeldinger på produktet, avslutter Heggelund.