4 måter å spare penger i hverdagen

Enten du vil spare for å unne deg noe, eller ønsker å kutte ned på budsjettet - så er det ofte de små tiltakene som til sammen utgjør de større sparemulighetene. Med disse tre enkle grepene kan du spare både tid, miljø og penger.

1 - Kast mindre mat

Visste du at hver nordmann kaster rundt 3,5 kilo mat hver måned? Med en familie på fire og samlet årlig svinn, utgjør dette hele 160 kilo mat i året. Så stort volum er ikke bare en påkjenning for miljøet, men også for husholdningsøkonomien. Småbarnsfamiliene kaster mest, og det er antakelig å tro at det kan skyldes at det er en tidsklemma, altså lite tid og rom for planlegging i en travel livssituasjon.

2 - Benytt deg av fordelsprogram

Et svært effektivt sparetips du kan benytte deg av på hver eneste handletur, er fordelsprogrammet KIWI PLUSS. Med KIWI PLUSS får du 15 % Trumf-bonus på all fersk frukt og grønt, i tillegg til 1 % Trumf-bonus på alle andre dagligvarer du handler hos KIWI og Trumf sine partnere. Når det er Trippel-Trumf Torsdag får du hele 17 % Trumf-bonus på all fersk frukt og grønt, og hele 3 % Trumf-bonus på øvrige dagligvarer. KIWI PLUSS er gratis, og helt uforpliktende.

3 - Lag et månedlig matbudsjett

Når alle kostnader øker, er lurt å ha oversikt over privatøkonomien. Siden mat er en stor utgift for mange, er det lurt å ha et matbudsjett. Men hva er egentlig et matbudsjett og hvordan lager du det? Få ekspertens tips her.

4 - Spar penger på dagligvarehandelen

Vet du hvilken dag og tidspunkt det er lurest å ta en titt i nedprisingsdisken? Eller at det kan være lurt å sjekke kilopris, uansett vare? Her får du tipsene som virkelig kan gjøre en forskjell på de månedlige matutgiftene.