5 sommertips fra KIWI

Enkel sommermat til stranda, hytta eller hjemme: Kjapt, sunt og veldig godt!

Disse lunsj- og middagsrettene lager du på 1-2-3. Gode smaksopplevelser for hele familien som enten kan serveres hjemme eller tas med som nistemat.

Ikke bare er disse lunsj- og middagstipsene både kjappe og sunne - de kan også hjelpe deg med å redusere matsvinn.

Lurer du på hva du kan gjøre med gårsdagens reker eller hvordan du kan lage en enkel og smakfull quesadilla med torillarester fra fredagstacoen? Da bør du se på disse enkle oppskriftene. I tillegg viser vi deg helt til slutt hvordan du kan gjøre milkshaken litt sunnere i sommer!

Alle oppskriftene gir 4 porsjoner.

1. Saftig kylling med smak av Middelhavet

Dette trenger du

  • Marinade: 6 ss Ybarra olivenolje, 4 ss Il Torrione Balsamico-eddik, 2 ss grønne oliven 
  • Kylling: 4 x kyllingfilet, 1 ss Ybarra olivenolje 
  • Forslag til tilbehør: Salat, ris, wrap eller pitabrød

Slik gjør du det:

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Bland 6 ss olivenolje, 4 ss balsamico-eddik og 2 ss hakkede grønne oliven i en skål eller bolle.
  3. Topp kyllingfiletene med marinaden, og gni det lett inn. La kyllingfiletene marinere i 5-10 minutter.
  4. Ha 1 ss olivenolje i stekepanna, og brun de marinerte kyllingfiletene i 2 minutter på hver side.
  5. Sett retten i ovnen, og la de steke i 10-15 minutter. La kyllingfiletene hvile i 5 minutter før du serverer dem.
  6. Spis kyllingretten med det tilbehøret du liker best.

2. Quesadilla med Kavli MagerOst Jalapeño

Dette trenger du

  • Fullkorn tortillalefser
  • 175 g (1 tube) Kavli MagerOst Jalapeño
  • 1 pk. rucculasalat
  • 8 skiver kokt skinke
  • 1/2 rødløk
  • 10 stk. soltørkede tomater

 Slik gjør du det

  1. Rens og skjær rødløk i tynne skiver og skyll og tørk ruccula. Legg skiver av rødløk, ruccula, soltørket tomat og skinke på den ene halvdelen av hver tortilla og fordel ost utover.
  2. Brett over den andre halvdelen og trykk sammen. Bruk evt. tannpirkere til å holde lefsen sammen.
  3. Grill eller stek tortillaene på begge sider på svak varme til de er gylne og osten har smeltet.
  4. Tips: Server en frisk salat til quesadillaene! 

3. Pasta med pesto og reker

Dette trenger du

  • 350 g Barilla spagetti
  • 190 g (ett glass) Barilla Pesto alla Genovese
  • 12 store reker
  • 2 ss extra virgin olivenolje

Slik gjør du det

  1. Skrell rekene og fres dem i en stekepanne i noen sekunder. Sett til side, men hold rekene varme. 
  2. Kok opp en stor kjele med vann og tilsett salt (7 gram pr. liter vann), når vannet koker. Kok Barilla spagetti etter anvisning på pakken.
  3. Hell av vannet når pastaen er "al dente" og bland den sammen med Barilla Pesto alla Genovese i en bolle.

4. Laksegrillspyd med grillet salat og urtedressing

Dette trenger du

  • Spyd: 2 pk laksefilet og dine favorittgrønnsaker.
  • Tilbehør: 4 små hjertesalat, 1 pk Apetina, 1 neve pistasjkjerner og chilipulver (valgfritt).
  • Dressing: Olivenolje, salt og pepper,1 ts hvitvinseddik,1 ts honning, 1 neve frisk persille, 1 neve frisk dill (evt. basilikum) og 1 stk. sitron. 

Slik gjør du det

  1. Legg grillspydene i vann dersom du bruker varianter i tre.
  2. Skjær laksen og grønnsakene i grove terninger, og tre fisken og grønnsakene på spydene.
  3. Del salatene i to på langs, fire dersom de er store og pensle fisken og grønnsakene med litt olje, salt og pepper.
  4. Pisk sammen eddik, honning og 4 ss olje i en liten bolle. Vask sitronen grundig, riv i skallet på den fineste settingen på rivjernet og klem i saften. Finhakk urtene og ha dem i. Rør godt sammen og smak til urtedressingen med salt og pepper.
  5. Grill spydene og salaten (snittsiden ned) over direkte varme til du har fine grillmerker, fisken er gjennomstekt og grønnsakene har blitt passe myke.
  6. Legg hjertesalaten på et serveringsfat sammen med spydene, og strø over kikertene. Topp med urtedressing, Apetina revet i grove biter, hakkede pistasjkjerner og en klype chilipulver hvis du ønsker ekstra smak.

5. Sunnere sommer-milkshake

 

Dette trenger du

  • 4 kuler med Sørlandsis vanilje & sjokolade uten sukker
  • 10 dl TINE Lettmelk 1% fett
  • Sesongens frukt eller bær

 Slik gjør du det

  1. Avkjøl glassene som skal brukes, gjerne i fryseren (ca. 30 min). 
  2. Kjør isen og melken i en blender til en jevn blanding.
  3. Fordel milkshaken i glassene og topp deretter med dine favorittfrukter og bær.