Sunnere alternativer hos KIWI

Nå er det mer bær i Eldorados mest populære syltetøy

Nå finner du alle hverdagsfavorittene fra Eldorado i syltetøyhylla med minst 60 prosent innhold av bær.

Syltetøy er en del av det daglige kosthold i mange hjem. Godt på brødskiva, godt på vaffelen, og godt i frokostblandingen.

Ønsker du å være sunnere, bør du se etter syltetøy med mest mulig bær. Nettopp dette blir nå enda enklere.

Nå øker nemlig Eldorado innholdet av frukt og bær fra 45 prosent til minst 60 prosent i alle de mest populære syltetøy-variantene.

Mer bær, mindre sukker

- Ved å øke bærmengden reduserer vi samtidig mengden tilsatt sukker. Det vil igjen ha en gunstig effekt på folks helse, sier kvalitetssjef Wibecke Ødegård Johansen i Unil.

Mer bær og frukt betyr en større andel naturlig fruktsukker i syltetøyet, noe som igjen minsker behovet for ytterligere søtning.

Så mange skiver kan du spise

Klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør er positiv til mer bær i syltetøy, men påpeker at det sunneste fortsatt vil være å røre bær til syltet��y selv.

Klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør er positiv til at stadig flere produsenter øker andelen bær i sine syltetøy. 

- Det er veldig positivt at innholdet av bær øker. Hvor mye syltetøy man kan spise hver dag, avhenger av hvor mye sukker du for øvrig har i kostholdet, men en god hovedregel er ikke mer enn én skive om dagen.

Nøkkelen til et sunt kosthold er nemlig variasjon, mener hun. 

-  Vi anbefaler uansett at du varierer pålegget og velger både fiskepålegg, egg, magert kjøttpålegg og ost for å få tilstrekkelig mengde protein og nok av alle de ulike vitaminene og mineralene kroppen trenger.

Disse syltetøyene fra Eldorado finner du i alle KIWIs butikker.

Fokus på smak

Trendene viser økt fokus på sunnhet og helse, men smaken må fremdeles være god. Dette har Eldorado tatt på alvor.

- Vi har brukt mye tid og ressurser på å få frem den gode smaken, både med tanke på produksjonsprosesser, bearbeidelse av råvarer og riktige råvarer. Dette gjør at produktet får en frisk og naturlig bærsmak. Smak har vært i fokus og har vært det som har drevet prosjektet, forteller kvalitetssjef Wibecke Ødegård Johansen i Unil.