Fem miljømyter

Quiz: Hva kan du om plast vs. papp?

Det er ikke alltid like lett å vite hva som er sannheten i mange av mytene som florerer rundt temaet plast vs. papp. Ta denne testen og sjekk hvor mange rette svar du klarer å få!

I midten av september ble TINE lettrømme i pappbeger lansert i alle KIWI-butikker som en del av en to måneders testperiode. Hvis prosjektet er vellykket, kan 50 millioner plastbegre bli byttet ut med papp, noe som tilsvarer 35 millioner færre plastposer i året.

Flere har spurt hvor miljøvennlig det egentlig er å erstatte plast med papp, for blir ikke da skogen hugget ned i stedet? Og forårsaker ikke også papp-produksjonen like mye (eller mer?) CO2-utslipp som produksjonen av plast? 

Svaret på begge de overstående spørsmålene er i TINEs tilfelle «nei». Vil du vite hvorfor, og samtidig teste kunnskapen din på tre andre miljømyter rundt plast og papp, kan du ta quizen her:

TEST DEG SELV: Hva kan du på papp vs. plast?

Mindre Co2-utslipp fra pappbeger

Grunnen til at den nye pappemballasjen i første omgang kun er en test i alle KIWI-butikker frem til desember, er at denne emballasjen er mer krevende å jobbe med i produksjon siden papp er mindre formbart enn plast.

– Vi tester i KIWI for å lære. Det høres kanskje enkelt ut, men det er en stor overgang for TINE å bytte emballasje. Vi tror dette er neste generasjons emballasje, men vi trenger også å vite at det fungerer i transport, ute i butikken og ikke minst hjemme hos det norske folk i kjøleskapet og på kjøkkenbordet, forklarer merkeutvikler Camilla Heggelund i TINE.