Slik bidrar NIVEA til renere strender

Mange blir overrasket når de får høre at hele 77 prosent av forsøplingen av Norges kyst kommer fra norske kilder. I samarbeid med den frivillige organisasjonen In the Same Boat ønsker NIVEA å bidra til oppryddingen av norske strender.

NIVEA har et sterkt engasjement for bærekraft og er opptatt av miljøet, og de jobber kontinuerlig med å forbedre fotavtrykket de legger igjen for fremtidige generasjoner. Du kan lese mer om NIVEAs bærekraftsarbeid her. Et av tiltakene har vært å utvikle hudpleieserien Naturally Good.

Naturally Good er en produktserie med ekstra fokus på miljøet. Med det menes at produktene inneholder 98 til 99 prosent ingredienser med opprinnelse fra naturen, at de har en økologisk hovedingrediens og at emballasjen er resirkulerbar. Dagkremen med økologisk aloe vera finner du i alle KIWI-butikker, og den er det første produktet fra NIVEA som er helt klimanøytralisert:

  • Krukken er sertifisert som utviklet av fornybare ressurser
  • Formelen er produsert med elektrisitet fra 100 % fornybare ressurser
  • Emballasjen er laget av 85% resirkulert materiale
  • Resten av produktets Co2-avtrykk er kompensert gjennom et sertifisert skogsbevarende prosjekt
  • Du kan lese mer om serien her 
Dagkremen fra Nivea Naturally Good finner du i alle våre KIWI-butikker.
Dagkremen fra Nivea Naturally Good finner du i alle våre KIWI-butikker.

 

I sitt sterke engasjement for bærekraft og for å kunne bidra til mindre plast i havet, har NIVEA inngått et samarbeid med den frivillige organisasjonen In The Same Boat. For hvert solgte produkt fra produktserien Naturally Good donerer NIVEA 1 krone under hele kampanjeperioden, som varer fra uke 17 til 24. Dette bidrar til en helt nødvending finansiering av det frivillige prosjektet.

Rolf Ørjan Høgset, prosjektleder i In the Same Boat.
Rolf Ørjan Høgset, prosjektleder i In the Same Boat.

– Samarbeidet med NIVEA er veldig spennende. Ikke bare fordi det bidrar med en helt nødvendig finansiering, men fordi vi i felleskap når ut til et nytt publikum, som vi ellers kanskje ikke hadde nådd ut til, forteller Rolf Ørjan Høgset, prosjektleder i In the Same Boat.

In The Same Boat består av frivillige som sammen rydder plast fra norske strender.
In The Same Boat består av frivillige som sammen rydder plast fra norske strender.

 

Rydder flere tonn med plast fra norske strender

In The Same Boat består av unge voksne fra hele verden som jobber som frivillig mannskap på deres fartøy. Sammen rydder de hvert år flere hundre tonn plast fra norske strender.

– Vårt tiltak for å redusere mengden plast i havet er først og fremst strandrydding og holdningsskapende kommunikasjon, men vi jobber også med på påvirke myndigheter og næringsliv til å legge bedre til rette for sirkulær økonomi og høyere materialgjenvinningsgrad, sier Høgset.

Metoden som blir brukt, viser seg å være svært effektiv. In The Same Boat sier selv at de kanskje er den aktøren i verden som klarer å rydde mest per krone i finansiering. Siden 2017 har de ryddet cirka 1100 tonn plastsøppel langs Norges kyst.

Et samarbeid som betyr mye

Fjorårets kampanjesamarbeid har bidratt til å rydde hele 80 000 meter kystlinje.
Fjorårets kampanjesamarbeid har bidratt til å rydde hele 80 000 meter kystlinje.

NIVEA og In The Same Boat samarbeider nå for andre gang dette året, og hittil har penger fra fjorårets kampanjesamarbeid bidratt til å rydde hele 80 000 meter kystlinje. I praksis betyr det at pengene er brukt til alt fra forsikring av de frivillige, mat, drikke, arbeidsklær og utstyr, til drivstoff og andre tekniske driftskostnader.

– I tillegg til den nødvendige finansieringen, setter vi også stor pris på å få lov til å komme med innspill til NIVEAs produkter, når det gjelder miljømessig bærekraft og bruk av plast. Vi oppfordrer flere merkevarer til å ta et like stort ansvar, sier Høgset.

Alle tall i denne artikkelen er kommunisert til KIWI av Nivea og In The Same Boat.