Hennig-Olsen is-skole

Tre digge is-oppskrifter som alle er litt «sunnere» enn vanlig

Det er ikke langt bort til fryseren når vi koser oss og sommersolen varmer. Her er tre enkle oppskrifter på desserter med is, som alle er litt mindre usunne enn originalversjonene.

Det må være lov å kose seg, og om sommeren koser vi oss kanskje litt ekstra – særlig hvis solen skinner.

Nå skal det sies at det er mye godt i et bugnende fruktfat, saftige meloner og søte jordbær – kanskje ekstra godt når man alltid får 15 prosent Trumf-bonus på all fersk frukt og grønt som KIWI PLUSS-kunde.

Men noen ganger er det iskrem som lokker litt mer, og da er det godt å vite at KIWI har flere alternativer fra Hennig-Olsen Is som er litt lettere varianter enn den vanlige fløteisen.

Her har is-kokk Trond Wøien laget tre forskjellige is-desserter som alle smaker godt i sommervarmen. 

NYT Proteinshake med PeanøttKaramell

  • 4 kuler NYT PeanøttKaramell
  • 2 ss cottage cheese
  • 1-2 dl melk
  • Topping: 1 pisket eggehvite med litt revet 86% mørk sjokolade

Se video for fremgangsmåte:

Frisk sommerdrink med DUGG mangosorbet

  • 1 boks DUGG Sorbet Mango
  • 2,5 cm fersk ingefær
  • ½ chili (tilpass mengde etter ønsket styrke)
  • 1-2 dl vann med kullsyre

Se video for fremgangsmåte:

Grillet banansplitt med vaniljeis 30% mindre sukker 

  • 1 banan
  • 2 kuler Sørlandsis Laktosefri med 30% mindre sukker
  • Friske jordbær, bringebær og blåbær
  • 1 rute revet 86 % mørk sjokolade

Se video for fremgangsmåte: