Sunn barnemat

Visste du at bare to prosent av verdens råvarer kan brukes i barnemat?

Med Nestlés nye barnematserie NaturNes får de minste mat laget av nøye utvalgte, økologiske råvarer. Disse er sammensatt til næringsrike og smakfulle måltider.

– Baby`s Organic er Nestles kvalitetsmerke for økologisk barnemat, og vår nye barnematserie NaturNes er Baby`s Organic tvers gjennom – fra gård til bord, forteller ernæringsfysiolog Ina Rorvik Bjerkestrand i Nestlé. 

Det betyr at det ikke er brukt noen kunstige ingredienser i produksjonen, og at alle råvarer har fått vokse i eget tempo. 

– Kun to prosent av verdens råvarer er i utgangspunktet kvalitetsgodkjent for bruk til barnemat. Ingrediensene i maten merket med Baby`s Organic velges kun ut fra disse to prosentene, sier hun.

De beste råvarene

Ernæringsfysiolog Ina Rorvik Bjerkestrand i Nestlé.

I alle KIWI-butikker finner du syv forskjellige middagsglass og tre fruktsmoothies i serien Nestlé NaturNes. I samtlige produkter er råvarene nøye utvalgt. 

– De har fått modne og vokse i sitt eget tempo, noe som gjør dem ekstra velsmakende. Deretter er de tilberedt etter smakfulle og næringsrike oppskrifter tilpasset barnets alder, forklarer Bjerkestrand. 

Dette betyr at produktene som er beregnet på de yngste har en konsistens tilpasset disse. Etter hvert som barnet blir eldre, får maten mer biter slik at barnet får mer å tygge på.  

– Det gir både økt metthetsfølelse og er godt for utviklingen av spisemotorikken. Dette igjen påvirker utviklingen av språk positivt, forteller ernæringsfysiologen.

Barnemat på glass - er det greit?

Klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør.Mange småbarnsforeldre kjenner på den dårlige samvittigheten når de gir barna mat på glass. Det mener tobarnsmor og klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør det ikke er noe grunn til.

– Det tar faktisk litt tid å lage barnematen fra bunnen; kutting, koking og mosing. Og selv om hjemmelaget er veldig bra, betyr ikke det at middagsglass er dårligere, beroliger hun. 

Det viktigste er hva maten inneholder. Ifølge Sundfør bør barnematen, uavhengig av om den er hjemmelaget eller kjøpt, ha et høyt innhold av vitaminer og mineraler, sunt fett, passelig mengde protein og minimalt med salt og sukker.