E16/Valdres: Ta storhandelen på vei til fjellet

Det er ingen grunn til å fylle opp bilen med handleposer hjemmefra. Det letteste er å handle underveis!

Det er vinterferie og mange setter kursen mot fjellet. I KIWI-butikkene langs de største utfartsårene er de godt forberedt.

– Vi har prøvd å fylle opp butikken og er klare for storinnrykk, sier Kjetil Rye, som er butikksjef på KIWI Fagernes i Valdres. 

Klar for storinnrykk

Kjetil Rye, butikksjef på KIWI Fagernes i Valdres
Kjetil Rye, butikksjef på KIWI Fagernes i Valdres

Den populære KIWI-butikken er for mange siste stopp før de kjører videre til hytteområdene på Beitostølen og Vaset, noe som merkes godt på omsetningen i vinterferien. Derfor har butikksjefen sørget for velfylte hyller før storinnrykket. 

– Vi har flere lokale produkter som spekepølse, Helle-kjøtt, flatbrød fra Valdres og lokalt øl, forteller Rye.

I tillegg har de også fylt hyllene med varer de vet at hyttefolket ønsker seg til feriedager med skiturer og hyttekos.

Det du trenger

– Kvikk-lunsj, mineralvann og frukt og grønnsaker er varer det går ekstra mye av i denne perioden. Men ellers ser vi at det går mye av det meste, sier Rye som forteller at det største «trøkket» er fredag kveld, når mange er på vei opp til fjellet.
 
Og for de som er bekymret for at de kanskje ikke får tak i det de trenger når handlingen legges utenfor byen, kan butikksjefen berolige med at de aller fleste KIWI-butikkene har det samme gode utvalget, enten de ligger i byen eller på fjellet. Så da er det vel like greit å velge den butikken som ligger nærmest hytta?

– Handler dere hos oss slipper dere å ta med kjøl- og frysevarer i en varm bil helt fra byen, påpeker butikksjefen.

Kveldshandling

Valdres er en populær skidestinasjon med flere store hytteområder. For de som skal i denne retningen i vinterferien, er det mange muligheter til å storhandle underveis.

KIWI-butikkene ligger som perler på en snor oppover langs E16, både i Hallingby, Aurdal, Leira og på Fagernes. Alle butikkene holder åpent på hverdager frem til kl 23. Lørdag og søndag stenger de kl. 21. Dermed burde det gå fint å rekke butikken, selv etter å ha sittet noen timer i kø ut av Oslo.

Og husk, at som KIWI PLUSS-kunde får du 15 prosent bonus på frukt og grønnsaker, og 1 prosent bonus på alle andre varer, uansett hvor i landet du handler!

Sjekk åpningstiden på din nærmeste KIWI-fjellbutikk her