RV7/Hallingdal: Ta storhandelen på vei til fjellet

Det er ingen grunn til å fylle opp bilen med handleposer hjemmefra. Det letteste er å handle underveis!

Det er vinterferie og mange setter kursen mot fjellet. I KIWI-butikkene langs de største utfartsårene er de godt forberedt.

– Vi har tatt inn rikelig med varer og er klare for storinnrykk, sier Sigurd Evjen, som er butikksjef på KIWI Gol i Hallingdal. 

Siste stopp før hytta

Den populære KIWI-butikken har vanligvis en økt omsetning på 50 prosent i vinterferien, og er for mange hyttefolk siste stopp før de kjører videre opp på fjellet. Derfor har butikksjefen sørget for velfylte hyller før storinnrykket. 

I butikken er det både lokale produkter, som småmat og lefsekling, gofalefse, gommokaku og spekepølser fra Valdres, i tillegg til et bredt utvalgt av varer som hyttefolket ønsker seg til feriedager med skiturer og hyttekos.

Det du trenger

– Halvfabrikata brødprodukter er noe vi selger ekstra mye av i denne perioden. Dette er praktisk for de som ikke har fryser på hytta. I tillegg går det mye turmat, sjokolade, godteri, øl og mineralvann, sier Evjen og legger til at butikken også selger mer av både frukt og grønt og ferskvarer i vinterferie-uken.

Og for de som er bekymret for at de kanskje ikke får tak i det de trenger hvis de handler utenfor byen, kan butikksjefen berolige med at de aller fleste KIWI-butikkene har det samme gode utvalget, enten de ligger i byen eller på fjellet. Så da er det vel like greit å velge den butikken som ligger nærmest hytta?

– Ved å handle i nærheten av hytta slipper man å sitte med bilen full av handleposer, og man unngår dessuten at ferske og fryste varer blir liggende i en varm bil, påpeker butikksjefen.

Kveldshandling

Hallingdal er en populær skidestinasjon med flere store hytteområder. For de som skal i denne retningen i vinterferien er det mange muligheter til å storhandle underveis, før man svinger opp på fjellet.

KIWI-butikkene ligger som perler på en snor oppover hele dalen, både på Sokna, Noresund, Flå, Nesbyen, Gol og Hemsedal. Alle butikkene holder åpent på hverdager frem til kl 23. Lørdag og søndag stenger de kl. 21. Dermed burde det gå fint å rekke butikken, selv etter å ha sittet noen timer i kø ut av Oslo. 

Og husk, at som KIWI PLUSS-kunde får du 15 prosent bonus på frukt og grønnsaker, og 1 prosent bonus på alle andre varer, uansett hvor i landet du handler!